elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El professor Pau Rausell aconsegueix 75.000 euros en projectes d’innovació Designscapes

    El grup d’investigació en Economia de la Cultura de la Universitat de València (Econcult), que lidera el professor Pau Rausell, ha aconseguit 75.000 euros de finançament de la convocatòria europea Horitzó 2020 Designscape per a tres projectes de prototips innovadors de productes o serveis basats en el disseny per a proveir solucions transformadores en l’abordatge dels nous desafiaments socioeconòmics.

    El projecte Institut d’Innovació Urbana, presentat per la CivicWise València, pretén definir un repte global en l’àmbit domèstic centrant-se en l’habitatge col·lectiu en el procés de transformació urbana de la ciutat de València. El projecte Vinyes Creuades, coordinat per l’Associació Orriols Conviu, és una iniciativa que pretén fer visibles, connectar i construir històries en els territoris valencians a través de la col·laboració amb els veïns dels barris. El projecte Civimetro, liderat per CiwicWise Madrid, en el qual, com en el altres dos, també participa Econcult, desenvoluparà una guia per a l’avaluació dels laboratoris ciutadans en la capital d’Espanya.

    DESIGNSCAPES és un projecte europeu Horizonte2020 que té com a objectiu explotar el potencial generatiu dels entorns urbans a les ciutats europees per a fomentar l’assimilació, la millora i l’augment de l’escala de les innovacions activades pel disseny per part de les empreses, associacions, institucions públiques i altres actors interessats de la ciutat. Segons Pau Rausell “els resultats d’aquesta convocatòria mostren l’elevat grau de maduresa del disseny social valencià. El projecte té assignat un pressupost de 1,5 milions d’euros per a donar suport als estudis de viabilitat, els prototips i les proves d’escalabilitat de les iniciatives innovadores en tota Europa”.

    Econcult, de la UVEG, que enguany compleix 20 anys d’existència, afegeix el professor Rausell, “es converteix així en un agent clau en la promoció i la internacionalització dels sectors culturals i creatius valencians, amb iniciatives com aquesta, la seua participació en la candidatura de València a Capital Mundial del Disseny o el projecte CHEBEC on s’ha format i mentorizado a més de 10 organitzacions culturals per a facilitar la seua internacionalització. Ara mateix, Econcult està en el procés de la redacció del Llibre blanc sobre la Innovació facilitada pel Disseny en l’Entorn Urbà per a la Comissió Europea, que es publicarà en 2020”.

    Pujar