elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les principals formacions universitàries oferiran els tradicionals Concerts de Nadal del 19 de desembre al 3 de gener

Les principals formacions universitàries oferiran els tradicionals Concerts de Nadal del 19 de desembre al 3 de gener
  • L’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València i l’Orfeó Universitari dirigiran els huit espectacles de la temporada amb un ampli i eclèctic repertori musical

La música no para a la Universitat, tampoc en estat de pandèmia; però sí s’adapta a la situació sanitària actual i, tot i que manté els tradicionals Concerts de Nadal, ho fa d’una manera especial, innovadora i segura. Així, l’organització de la temporada d’enguany anirà a càrrec de les dues principals formacions universitàries valencianes, l’Orquestra Filharmònica de la UV i l’Orfeó Universitari de València, que oferiran huit espectacles entre el 19 de desembre i el 3 de gener.

Sota la direcció del trompetista David Pastor, la secció de metalls de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València (OFUV) estrenarà un variat i nodrit programa al claustre del Centre Cultural La Nau, dimarts 22 (13 hores), amb la interpretació d’obres de Bertini, Monk, i Offenbach, entre uns altres autors; d’un jazz d’Allan Botschinsky; i de nadales tradicionals com el ‘We wish you a Merry Christmas’ de John Rutter, entre unes altres.

Álvaro Bisbal, Javier Moya, César Pérez, Manel Pérez i Miquel Puchalt (trompetes); Alexander Bosch, Víctor Martínez i Víctor Rausell (trompes); Marcos Miquel (trombó); Alberto Miquel (trombó baix); i Vicent López i Salva Marí (tubes) tocaran baix les ordes de David Pastor, membre de la València Jazz Big Band i alumne de l’excel·lent trompetista i pedagog Manuel López.

Per la seua banda, Beatriz Fernández Aucejo dirigirà el seu tercer Concert de Nadal al front de l’OFUV, pensat per a sorprendre novament al públic. En aquesta ocasió, la directora titular de l’Orquestra de la UV ha confeccionat un programa poc comú de compositors d’entresegles que obrirà amb la peça de cambra ‘Octandre’, escrita per Edgar Varese en 1923, i clourà amb ‘Le quattro stagioni’ de la primera ‘grand opera’ de Verdi, ‘I vespri siciliani’ (‘Les vêpres siciliennes’ en la seua versió francesa).

A l’obra huitcentista del concert li precediran una suite per a cordes de Carl Nielsen i la ‘Pastoral d’été, H. 31’, d’Arthur Honegger.

El concert de l’Orquestra s’estrenarà al Teatre Serrano de Gandia aquest dilluns 21 (19:30 hores) i tornarà a la Universitat de València dimecres 23 (sala Charles Darwin del Campus de Burjassot-Paterna, 13 hores).

L’entrada a tots els concerts és gratuïta amb reserva prèvia a través de les següents aplicacions:

‘El món canta davant un bressol’

El concert més clàssic del Nadal valencià tornarà en 2020 de la mà de l’agrupació coral universitària més antiga d’Espanya, l’Orfeó Universitari de València, que dirigeix Francesc Valldecabres. ‘El món canta davant un bressol’ es podrà escoltar enguany i, com els Concerts de Nadal de l’OFUV, també d’una manera renovada per tal d’oferir totes les mesures d’higiene i seguretat requerides en aquests moments.

Adaptant-se als nous temps que corren, l’Orfeó oferirà dos espectacles: el primer d’ells, amb un repertori de nadales tradicionals amb arranjaments per a cor i metall que interpretarà, juntament amb el recent Premi Nacional de Música Spanish Brass, els dies 19 a l’Auditori d’Albuixech (19 hores), i 21 de desembre a l’Olympia de València (20 hores); i 3 de gener a l’Auditori de Catarroja (19:30 hores).

El segon concert inclou un altre repertori amb l’obra ‘A Ceremony of Carols’, de Britten, i una selecció d’‘El Messies’ de Händel, que interpretarà acompanyat per l’orquestra de cambra Symphonia Orbitalis els dies 27 i 28 d’aquest mes al Teatre Goya de L’Olleria (19:30 hores) i, de nou, a l’Olympia (20 hores).

Sobre reserva, preus i adquisició d’entrades per als concerts de l’Orfeó, consulteu el programa complet del cicle de Nadal ací: https://links.uv.es/BqXs1DF

Pujar