elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La primera mascletà de les Falles 2024 retrà homenatge a les víctimes de l’incendi de Campanar

La primera mascletà de les Falles	2024 retrà homenatge a les víctimes de l’incendi de Campanar
  • Abans del dispar de la Pirotecnia Peñarroja de la Vall d'Uixó es farà un minut de silenci

La mascletà de demà divendres, 1 de març, retrà homenatge a les víctimes de l'incendi de Campanar. Per això, en este primer dia, s'ha decidit que no hi haurà ambientació musical prèvia al tret en senyal de respecte.

A més, abans de les 14 hores, hora d'inici de la mascletà, una veu en off introduirà el minut de silenci que començarà a continuació. Una vegada conclòs eixe minut, la Fallera Major de València, María Estela Arlandis donarà l'orde de l'inici de la mascletà que dispararà la Pirotècnia Peñarroja que des de fa anys marca tradicionalment l'inici del cicle de trets en la Plaça de l'Ajuntament.

Com ja els va avançar ahir elperiodic.com, la mascletà que Peñarroja dispararà enguany tindrà un color taronja especial. Els papers que emboliquen els coets que faran ressonar la plaça de l'Ajuntament de València seran de color taronja en homenatge a la nova marca de taronges de la Plana: Nuleta.

Pepe Nebot Peñarroja, propietari de la pirotècnia de la Vall d'Uixó amb més de 120 anys d'història, ha explicat que amb l'homenatge a la Nuleta “volem que la gent d'ací i de fora conega que hi ha una taronja que es produïx a la Plana que és d'alta qualitat”.

D'esta manera, la pirotècnia de la Vall d'Uixó vol reivindicar el món agrari que “ara està en una situació penosa” i es col·loca a l'any del sector del camp i dels agricultors.

Pujar