27 d’octubre de 2020 27/10/20

Presó per a tres homes per violar a una dona en un descampat després d'una nit de festa

Presó per a tres homes per violar a una dona en un descampat després d'una nit de festa - (foto 1)
  • L'Audiència de València considera que dues d'ells la van forçar sexualment i que el tercer va actuar com a cooperador necessari en les pràctiques dels seus companyons

  • No podran acostar-se o comunicar-se amb la víctima durant els pròxims quinze anys

La Secció Tercera de l'Audiència Provincial de València ha condemnat a nou anys de presó a tres joves que van forçar sexualment a una dona, a la qual van conéixer a la porta d'una discoteca i a la qual van portar enganyada fins a un descampat.

El Tribunal considera a cadascun dels dos homes que la van obligar a mantindre relacions sexuals, com a autor d'un delicte d'abús sexual i cooperador necessari en un altre delicte d'abús sexual, en relació amb la pràctica sexual del companyó.

Per això els imposa una pena de quatre anys i mig de presó per cadascun dels dos delictes. El tercer home, que no va arribar a forçar a la víctima però sí que va presenciar els fets, va col·laborar en l'engany i va aportar el vehicle en el qual tots es van desplaçar al descampat, és condemnat a la mateixa pena com a cooperador necessari en els dos delictes. Cap dels tres podrà acostar-se o comunicar-se, ni tan sols en xarxes socials, amb la víctima durant els pròxims quinze anys. Hauran d'indemnitzar-la amb 6.000 euros.

Els fets van succeir a les sis del matí del 25 de juny de 2016 quan els tres condemnats, dos d'ells de 30 anys i un tercer de 21, es van acostar i van començar a conversar amb la víctima, que estava asseguda en un banc als voltants d'una discoteca de València. Els homes li van proposar a la víctima continuar la festa en un altre local d'oci, al que ella va accedir, per la qual cosa els quatre es van pujar en el cotxe d'un dels condemnats. Segons relata la sentència, la dona es trobava confusa i atordida per la ingesta d'alcohol, drogues i medicaments prescrits per un metge que consumia per a la depressió que patia.

En aquesta situació, la víctima va ser sorpresa quan, en lloc d'anar a un local d'oci, els condemnats la van portar fins a un descampat. Dins del vehicle, dos dels homes van abusar d'ella per torns, mentre la resta de condemnats observaven l'escena des de l'exterior. Amb l'excusa d'anar a orinar, la dona va eixir del cotxe i va aprofitar per a fugir del lloc dels fets. En adonar-se, els condemnats la van seguir a gran velocitat, fins que la víctima va ser auxiliada per una parella que anava amb cotxe a treballar.

Pujar