elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La presentació dels cupons de l'ONCE del 8 i el 19 de març es convertix en un acte en favor de la igualtat entre dones i homes

La presentació dels cupons de l'ONCE del 8 i el 19 de març es convertix en un acte en favor de la igualtat entre dones i homes
  MÉS FOTOS
  La presentació dels cupons de l'ONCE del 8 i el 19 de març es convertix en un acte en favor de la igualtat entre dones i homes - (foto 2)
  La presentació dels cupons de l'ONCE del 8 i el 19 de març es convertix en un acte en favor de la igualtat entre dones i homes - (foto 3)

  La coincidència de la presentació del cupó de l'ONCE dedicada a les Falles de València amb el Dia Internacional de les Dones, protagonista del cuponazo d'este 8 de març, ha convertit el ja tradicional acte previ a la setmana fallera en una reivindicació de la igualtat entre gèneres, dels drets de les dones, la inclusió i la no discriminació entre homes i dones. Al costat de les Falleres Majors, Marina Civera i Sara Larrazábal, i el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, l'àmplia representació del Grup Social ONCE, encapçalada per Patricia Sanz Cameo, vicepresidenta del Consell General, ha tingut una majoritària presència femenina.

  «Hui assistim a una doble presentació, la del cuponazo, que proclama que este divendres, 8 de març, és el Dia Internacional de les Dones i reforça, multiplicat per tretze milions i mig de cupons, un missatge que advoca per la plena igualtat; d'altra banda, es presenta també el cupó que anunciarà a tot Espanya que València viu les Falles de 2019 i convida totes les persones que vulguen vindre a compartir la nostra festa gran, un dels Patrimonis Immaterials de la Humanitat», ha afirmat Joan Ribó en la seua intervenció

  L'alcalde de València, Joan Ribó, ha destacat que esta coincidència «suposa una confluència d'allò reivindicatiu amb allò festiu, conferint a l'acte un caràcter i unes connotacions que posen l'accent en la dona, en el seu protagonisme, en el suport de la immensa majoria de la societat a totes les causes que permeten acabar amb les desigualtats, amb la bretxa salarial, amb qualsevol classe de discriminació que impedisca la igualtat efectiva de totes i tots i l'apoderament de les dones».

  Joan Ribó ha agraït al Grup Social ONCE «la seua aportació per a donar major visibilitat a una data que és emblema de les reivindicacions feministes. També la seua nova aportació a la festa gran de València, amb eixos cinc milions i mig de cupons anunciadors que culminen tot un treball per la seua part per a fer de les Falles de València una celebració veritablement inclusiva que arribe a tots i totes i en la qual tothom puga participar i gaudir», ha afegit Ribó en una presentació a la qual han assistit el conseller d'Economia, Vicent Soler, regidors dels grups municipals Popular: Félix Crespo i Alfonso Novo, i Ciutadans: Fernando Giner i Amparo Picó. També ha estat present el director territorial de l'ONCE, José Manuel Pichel.

  IGUALTAT, PARITAT I INCLUSIÓ

  Belén Boronat, subdelegada territorial de l'ONCE, ha agraït a l'alcalde la col·laboració de l'Ajuntament de València en qüestions com la instal·lació de nous kisocos o l'accessibilitat. Ribó, per part seua, ha afirmat que «tot allò important que ocorre a Espanya té des de fa molts anys el seu reflex en el cupó de l'ONCE, convertint-lo no solament en un element quotidià, sinó també en una eina eficaç de comunicació i difusió»

  Des del Grup Social i empresarial ONCE s'ha reivindicat també el compromís amb la igualtat i s'ha destacat la creixent de la presència de dones que exerceixen les més altes responsabilitats. Ribó s'ha referit al gran esforç i la bona labor de l'ONCE «per a la incorporació de la dona al món laboral –estem parlant de 3.200 dones en la Comunitat Valenciana i 31.000 en el conjunt de l'Estat, i amb un bon percentatge d'elles amb diversitat funcional-. Tot, amb iguals drets i salari, sense distinció de gènere, la qual cosa, sens dubte, ha contribuït al fet que el grup social ONCE destaque com a organització responsable i amb un bon govern corporatiu».

  «Inclusió, accessibilitat i superació, avanç cap a la plena igualtat i paritat, no discriminació. Són paraules que estan en l'ADN del grup social ONCE, col·laborador permanent amb les polítiques transversals de l'Ajuntament en l'àmbit de l'acció social, que una vegada més sap estar a l'altura de les necessitats i les aspiracions de la societat i sumar-se a la causa reivindicativa de la dona i també a la causa festiva de les Falles», ha destacat l'alcalde.

  Prèviament a la intervenció de Joan Ribó s'han presentat les altes representants de l'ONCE que han assistit i que han posat de manifest l'esforç en favor de la paritat dins del grup social. També s'ha fet lliurament a la Fallera Major de València, Marina Civera, de la traducció en braille de les falles municipals. Més tard, el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha rebut el quadre amb la reproducció del cupó dedicat a les Falles, mentre que a l'alcalde li han entregat la reproducció del cuponazo de hui, Dia Internacional de la Dona.

  Tots els assistents a este acte han gaudit a continuació de la mascletà disparada en este 8 de març, Dia Internacional de la Dona, per la pirotècnica Reyes Martí.

  Pujar