elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La presentació del cartell de la MICE obri el programa de la XI Mostra Internacional de Cinema Educatiu, que arranca el 16 d'octubre

La presentació del cartell de la MICE obri el programa de la XI Mostra Internacional de Cinema Educatiu, que arranca el 16 d'octubre
  • El regidor de Cultura, José Luis Moreno, ha presentat este dimarts la imatge de l'edició de 2023, que s'inspira en la vida i obra de Sorolla

  • Des de la seua creació, fa 11 anys, el festival ha registrat una participació de més de 200.000 espectadors a la ciutat

  • La presentació inclou un espot promocional, que ha sigut rodat amb la col·laboració de l'alumnat del CP Serreria

MÉS FOTOS
La presentació del cartell de la MICE obri el programa de la XI Mostra Internacional de Cinema Educatiu, que arranca el 16 d'octubre - (foto 2)
La presentació del cartell de la MICE obri el programa de la XI Mostra Internacional de Cinema Educatiu, que arranca el 16 d'octubre - (foto 3)

 

L'imaginari de llum i color de l'obra de Joaquín Sorolla ha servit d'inspiració per a la XI edició de la MICE, Mostra Internacional de Cinema Educatiu, que se celebrarà a València els pròxims dies 16 al 29 d'octubre de 2023. El regidor de Cultura, José Luis Moreno, ha presentat el cartell i l'espot elaborats per a esta edició, acompanyat pel secretari autonòmic d'Educació, Daniel McEvoy Bravo, i per l'organitzador del festival, el cinèfil mestre de primària Josep Arbiol. La presentació del cartell i l'anunci suposa el primer dels actes de la programació d'este festival de cinema per i per a la infància i la joventut, que va começar a València l'any 2013, de la mà de l'Associació Jordi el Mussol

Tal com ha recordat el regidor José Luis Moreno durant la presentació, “la MICE és un projecte que naix de les mateixes escoles, dirigit ala alumnes, xiquets i xiquetes, que s'ha convertit en un referent, no sols en el nostre territori, sinó més enllà. De fet –ha subratllat- existix una MICE internacional”. L'edil ha explicat que la funció d'esta convocatòria és “permetre'ns contemplar la creativitat de l'alumnat, en este cas en format audiovisual”; i ha assegurat que esta “era una assignatura pendent, perquè si bé totes les escoles treballen la creativitat dels alumnes, feia falta un espai en el qual esta es poguera mostrar i posar en valor”.

El secretari autonòmic d'Educació, Daniel McEvoy, ha destacat per la seua banda l“impacte favorable que suposa el format cinematogràfic per a una millor comprensió del món que ens envolta, i l'efecte positiu en la vida de l'alumnat participant”.

Més de 260 tallers, més de 200.000 espectadors

El mestre de Josep Arbiol, expert en “educomunicació” ha destacat la importància de l'educació audiovisual en un món on l'aprenentatge es veu cada vegada més influenciat pels mitjans de comunicació i la tecnologia, i ha assenyalat la consolidació d'este festival nascut a València, que és ja també una realitat en altres ciutats, com Madrid, i en altres països, com Cuba, l'Argentina, Mèxic i Galápagos, i també al Sàhara.

Durant esta dècada d'història de la MICE han sigut ja 200.000 els espectadors que han participat del festival sol a la ciutat de València; i 500.000 en tot el territori autonòmic. Cal tindre en compte que la convocatòria duu a terme tallers al llarg de tot l'any (s'han realitzat més de 260, 150 d'ells a la ciutat de València), i al llarg de tot la comunitat (enguany hi ha 33 subseus).

A més de les filmacions realitzades pels alumnes dels centres escolars (s'han rebut més de mil pel·lícules, de les quals 250 passen a competició: el 80% d'elles, realitzats en entorns educatius (Primària, Secundària, Batxillerat i Universitat) més un 20% de curtmetratges fets per professionals), el festival inclou també obres de reconeguts professionals de la cinematografia dedicades a la infància i a la joventut. Enguany, la MICE comptarà amb la presència de quatre grans directors internacionals: Stefan Westerwelle (Alemanya), Ana Laura Calderón (Mèxic) Andrey Hadjivasilev (Bulgària) Claudio Rossi (Itàlia). El públic podrà veure 15 llargmetratges, dels quals nou seran estrena absoluta a Espanya.

L'acte de presentació del cartell i l'anunci del festival ha començat amb l'actuació del cor del CEIP Serreria, que compta entre l’alumnat a xiquets i xiquetes que han participat com a actors en l'espot de presentació de la MICE 2023. Es tracta d'un audiovisual signat pel realitzador Javi Navarro, que recrea evocadores imatges de l'univers plàstic de Joaquín Sorolla.

Per la seuda banda, el cartell és un disseny gràfic de l'artista plàstica castellonenca Lledó Queralt. El cartell recrea cada any la imatge de Bartola, la mascota creada per al festival en el seu moment per la dissenyadora argentina Valentina Altamirano, A més, l'artista Amparo Gascó ha presentat el seu disseny i realització del peluix 2023 de Bartola.

Finalment, durant la presentació, s'ha informat que en esta edició es recupera el jurat jove internacional (després de la pausa per exigències de la covid) que estarà integrat per alumnat de l'IES Són Pacs, de Mallorca; representants del Festival Giffoni, d'Itàlia; representants del Festival Schlingel d'Alemanya, i alumnat dels centres escolars La Purisima de València i de Torrent.

València serà la seu principal (amb projeccions en el Teatre Flumen, Centre Joventut Algirós, IVAM i IES Lluis Vives), i se sumaran altres subseus a la Comunitat Valenciana: Càrcer, Alaquàs, Montserrat, L'Eliana, Catadau, Castelló de la Ribera, Albaida, Estivella, Chiva, Albatera, Requena, Geldo, Almoradi, Xirivella, Segorbe, Utiel, Vilafranca, Sagunt, Montesa, El Puig de Santa Maria, Montaverner, Alfas del Pi, Quart de les Valls, Pego, Miramar, Altura, Canet d'en Berenguer, Bonrepòs i Mirambell, La Pobla Llarga, Vinaros i Genovés.

 

 

 

Pujar