24 de novembre de 2020 24/11/20

El port de València encetarà a principis de setembre les obres de pavimentació del Moll Nord (Xità)

El port de València encetarà a principis de setembre les obres de pavimentació del Moll Nord (Xità) - (foto 1)

    El projecte de Pavimentació i Infraestructures de l'Esplanada del Moll Nord (Moll de la Xità), del port de València, s´iniciarà a principis del mes de setembre.

    Este projecte ha sigut adjudicat arran un concurs obert amb una licitació màxima de 4.896.987 €, procés al qual s'han presentat 19 empreses interessades. Finalment, el projecte ha estat adjudicat a la UTE formada per Edifesa Obres i Projectes i Construccions i Obres Llorente per un import de 2.918.604 €. L'actuació es realitzarà sobre una superfície de 124.000 m² destinada a l'embarcament i desembarcament d'automòbils.

    El Moll Nord, també conegut com Moll de la Xità ha estat al llarg de molts anys un espai destinat al trànsit de granels. El seu nou ús d'embarcament i desembarcament d'automòbils després de la concessió a l'empresa Ford, requereix d'un projecte d'adequació de l'espai, especialment de la seua pavimentació. L'actuació afectarà una superfície total de 124.000 m², extensió semblant a la de 25 camps de futbol, es a dir: 100.000 m² seràn executades a l´espai de la concessió de Ford i dels restants, 15.000 m² seran destinats a una zona de maniobres. La resta de l'espai estarà assignat a una zona d'aparcament per a operaris, accessos etc. Pel que fa als aspectes tècnics, la superfície a pavimentar té unes mesures de 220 metros d'ample de pati per 550 metres de llarg de moll.

    L'Autoritat Portuària de València (APV), va atorgar la concessió d'aquest espai en el Moll Nord a l'empresa Ford l'any 2016. Es tracta d'una autorització per a set anys, prorrogable a tres més, que compta amb un compromís de tràfic de 170.000 vehicles a l'any. Ford, a més, disposa d'una segona concessió en el Moll del Disque Est d'50.000 m², de manera que en total la companyia concentra al port de València una superfície total de 150.000 metres quadrats destinada a operacions d'exportació de la planta de Ford a Almussafes i també a importacions per a la seua distribució a la península ibèrica.

    Pujar