22 de setembre de 2020 22/9/20

Polítics de totes les ideologies aprofiten les Falles per a fer precampanya

Polítics de totes les ideologies aprofiten les Falles per a fer precampanya - (foto 1)
  • Pablo Casado, Santiago Abascal, Albert Rivera o Pedro Duque són alguns dels dirigents que han visitat València durant les festes

MÉS FOTOS
Polítics de totes les ideologies aprofiten les Falles per a fer precampanya - (foto 2)
Polítics de totes les ideologies aprofiten les Falles per a fer precampanya - (foto 3)
Polítics de totes les ideologies aprofiten les Falles per a fer precampanya - (foto 4)

Les Falles deixen enguany una desfilada de rostres coneguts del món de la política, que no han dubtat a aprofitar una de les setmanes més mediàtiques d'Espanya per a començar la precampanya electoral, entre visites als monuments fallers i mascletas des de l'Ajuntament.

El primer a gaudir de la festa valenciana va ser el líder de Vox, Santiago Abascal, que va recórrer la ciutat el passat 16 de març en una visita privada i sense actes públics. Abascal va començar la seua agenda fallera a les 12.00, quan es va acostar a la falla Convent Jerusalem en companyia del president de Vox a València, José María Llanos. Allí va tindre l'oportunitat de veure's retratat en un ninot amb el qual es va fotografiar.

Seguint amb la seua visita privada, però sempre envoltat de curiosos, el líder d'extrema dreta va presenciar la mascletà des de l'Ateneu, on va ser rebut pels seus presidents, Carmen de Rosa i Alberto de Rosa. Tot seguit Abascal va acudir a menjar al casal de la Falla de la Mercè, on va decidir degustar un dels plats més típics de València, arròs amb fesols i naps.

La fi de la visita del president de Vox va tindre lloc en la plaça de bous, un acte molt simbòlic, ja que Abascal s'ha erigit com a ferm defensor de la festa nacional. Allí va presenciar la faena dels destres Enrique Ponce i Paco Ureña, acompanyat pel també torero i afí a Vox, Morante de la Pobla. A més, en la plaça va coincidir amb l'actor Fernando Esteso i l'humorista Arévalo, els qui li van mostrar les seues simpaties. No van ser els únics que es van congratular en veure-ho, ja que a l'eixida del cors va ser rebut per una multitud de taurins entre crits de “President, president”.

Abascal va gaudir del recorregut faller i prova d'això són les seues xarxes, on va escriure: “Contagiosa l'alegria dels valencians en el gaudi de les seues tradicions i emocionant el gran suport que percebem a l'Espanya visca”.

Però les Falles han presenciat la visita de polítics de totes les ideologies. És el cas del ministre de Ciència, Pedro Duque, que es va dirigir ahir a València, o del secretari d'Organització i Acció de Govern de Podemos, Pablo Echenique, qui també va acudir ahir com a visita oficial per a reunir-se amb col·lectius del sector del taxi i del transport de la Comunitat. Això sí, a les 14.00 no va dubtar a fer la visita obligada a la mascletà, la qual va presenciar des del balcó de la Plaça de l'Ajuntament. Des de l'Ajuntament va tindre l'oportunitat també de gaudir de la *mascletà el president nacional del Partit Popular, Pablo Casado, que va recórrer les principals comissions falleres al costat de la presidenta del PPCV, Isabel Bonig. A més, el candidat popular a la presidència del Govern va aprofitar per a assistir a la tradicional missa de San José. 

També la seua companya de partit, Ana Pastor, s'ha acostat a València hui per a veure la mascletà a l'Ajuntament i visitar algunes de les falles més conegudes, acompanyada de Bonig, i de la candidata a l'alcaldia de València, María José Català. 

Pastor ha elegit el mateix dia que el president de Ciutadans, Albert Rivera, per a acudir a València. I és que el candidat a la presidència del Govern ha recorregut València aquest matí al costat del candidat de Ciutadans a la Generalitat, Toni Cantó, l'aspirant al Congrés per València, María Muñoz, i el candidat a l'alcaldia de València, Fernando Giner. Durant la seua visita, que ha començat a les 12.00, ha aprofitat per a contemplar la falla Plaza del Pilar. Després d'atendre els mitjans de comunicació, ha continuat cap a la falla Plaza de la Mercè per a, finalment, pujar al balcó de l'Ajuntament a presenciar la mascletà.

Aquestes visites polítiques culminaran el 19 de març, últim dia de Falles i festivitat de San José, amb la presència prevista del ministre de Foment valencià, José Luis Ábalos.

Pujar