elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Policia Local de València sanciona a 130 terrasses de la ciutat

La Policia Local de València sanciona a 130 terrasses de la ciutat
  • Els hostalers de València destaquen que únicament en l'11% de les terrasses visitades per la policia es detecta alguna irregularitat

El regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, ha anunciat que la Policia Local de València està desenvolupant des de principis del mes de maig una campanya de control de terrasses i del botelló en tots els barris de la ciutat. Cano ha realitzat aquestes declaracions en relació a la reunió convocada per l'alcalde per a revisar la situació de les terrasses d'hostaleria als voltants del Mercat Central i la Llotja.

“Em sembla bé que ens convoque, encara que crec que no ha de convocar només a la Policia Local de València, sinó que també ha de convocar a altres delegacions de l'Ajuntament perquè la Policia Local no és qui té el monopoli de la inspecció de les terrasses a l'Ajuntament i això ho sap qualsevol que passe per l'Ajuntament”, ha manifestat l'edil de Protecció Ciutadana.

Cano ha subratllat que l'operatiu policial no se centra exclusivament en el centre de la ciutat, sinó que comprén tot el terme municipal, ja que l'acció de la Policia Local pretén resoldre les situacions problemàtiques que poden donar-se en tots els barris.

“Des de principis del mes de maig ja ordenem un control de les terrasses de la ciutat de València. De fet, fins a aquest moment, la Policia Local de València ja ha inspeccionat 1.100 terrasses en tots els districtes de la ciutat de València on s'ha procedit a alçar 130 actes. 130 actes no signifiquen 130 sancions, ja que cada acta pot incloure diverses sancions”, ha indicat el regidor de Protecció Ciutadana.

L'edil, a més, ha ressaltat que la Policia Local també està treballant en la prevenció del botelló en tots els barris de la ciutat de València i que les dades registrades pels agents demostren que la situació respecte al consum d'alcohol en la via pública és significativament menor.

Els hostalers de València destaquen que únicament en l'11% de les terrasses visitades per la policia es detecta alguna irregularitat

La Coordinadora d'Hostaleria dels Barris de València ha manifestat la seua postura davant les declaracions del regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, sobre la campanya de control de terrasses i del botelló en tots els barris de la ciutat. Assenyala que 130 actes de 1.100 inspeccions volen dir que únicament en l'11% de les terrasses visitades per la policia es detecta alguna irregularitat.

Actes que, a més, “han d'iniciar ara la seua tramitació, per la qual no podem anticipar quantes sancions efectives es produiran però que probablement és molt inferior a les xifres facilitades pel regidor de e Protecció Ciutadana, Aarón Cano”.

Una vegada més, “des de la Coordinadora d'Hostaleria dels Barris de València hem de reclamar l'actuació exemplar de les pimes hostaleres, però tenint en compte que estem parlant que a penes s'alcen 4 actes al dia entre les 4.000 terrasses existents a la ciutat de València, reiterem que són xifres insignificants que posen de manifest la desproporció amb la qual s'aborda sempre el problema de les terrasses a la ciutat”.

Pujar