elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Policia Local denúncia un total de 27 revetles per incompliments durant les Falles

La Policia Local denúncia un total de 27 revetles per incompliments durant les Falles
  • S'ha controlat un total de 73 revetles, i la majoria (el 60%) complia amb la normativa

  • En el cas dels llocs de venda de begudes les dades són al contrari: s'ha denunciat el 94,7% dels llocs controlats

La Policia Local de València va denunciar un total de 27 revetles per incompliments de la normativa durant les festes de Falles. El regidor de Seguretat i Mobilitat, Jesús Carbonell, ha donat a conéixer les dades dels controls efectuats durant les passades jornades festives, i ha destacat que s'ha posat l'accent principalment a controlar que els punts de venda de menjar, beguda i artesania instal·lats en els àmbits de les diferents falles compliren amb les directrius sobre ambientació musical. L'objectiu, ha afegit, és garantir el dret de la ciutadania al descans, dins d'un context festiu com són les Falles.

El nombre total de revetles controlades pel cos policial ha sigut de 73 durant totes les festes. La majoria d'elles (el 60,1%) ha complit amb tots els requisits establits en les disposicions municipals (bans i ordenances), per la qual cosa no ha sigut necessari iniciar cap expedient sancionador. Pel contrari, les denúncies al 40% restant han sigut per realitzar la revetla en dies diferent dels autoritzats, així com per no tindre el limitador que establix el ban de Falles, o tindre'l de manera deficient.

De manera paral·lela, s'han controlat també els llocs de venda d'artesania, beguda i menjar instal·lats per les comissions falleres; i en este cas, la majoria ha resultat en denúncia. D'un total de 38 llocs controlats durant les passades festes, 36 incomplien la normativa en un o diversos aspectes, especialment en allò referent l'ambientació musical, és a dir, que els llocs denunciats disposaven de música malgrat no tindre autorització (incompliment de l'article 15.1 del ban faller). Això suposa que el 94,7% dels llocs controlats han sigut denunciats per la Policia Local.

El regidor ha subratllat el compromís de l'Ajuntament i de la Policia Local de continuar treballant amb la mirada posada en les pròximes festes, amb l'objectiu de continuar fent de les Falles de València “una celebració segura per a tota la ciutadania i visitants, en la qual es garantixen els drets de cadascuna de les persones”. De fet, tal com ha recordat Carbonell, el dispositiu especial de la Policia Local d'enguany ha comptat amb 600 agents més que en les festes de l'any passat, la qual cosa ha permés quasi duplicar el nombre d'actes controlats pel cos policial als carrers (dels 358 de 2023 als 622 de 2024). Esta major presència policial ha tingut un immediat efecte dissuasiu i preventiu, que ha ocasionat un descens del nombre d'intervencions policials (un 23% menys), i un descens del 32% en el nombre de sinistres vials.

Pujar