elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Plourà durant la Cremà?: Aquest és el temps que farà en el cap de setmana gran de Falles

Plourà durant la Cremà?: Aquest és el temps que farà en el cap de setmana gran de Falles
  • Temperatures suaus i temps primaveral per a acomiadar les Falles 2023

Les Falles encaren les seues últimes jornades de festa amb un temps primaveral en el qual prevaldran les temperatures suaus rondant els 20 °C. Enguany, València ha viscut un intens mes de març quant a climatologia es refereix, passant dels hivernals primers dies en què el fred va ser el gran protagonisme, a la calor que va assotar els termòmetres la setmana passada i va portar al mercuri a superar els 30 °C. Mentre que aquesta setmana fallera, sembla que el temps s'ha estabilitzat amb valors més normals per a aquesta època de l'any.

Per fortuna, el vent, encara que no ha deixat de bufar en aquests dies, no ha causat cap destrossa en els monuments fallers, perquè les ratxes no s'han produït amb massa intensitat. Per part seua, la pluja no ha fet acte de presència, malgrat que encara no està tot escrit i pot ser que algun ruixat dispers ens sorprenga aquest cap de setmana.

Des de l'Agència Estatal de Meteorologia estimen en un 5% la probabilitat de pluja aquest 18 de març, mentre que per al diumenge, dia de San José, puja fins al 20% durant tot el dia. Tindrem una Cremà passada per aigua com en 2022?, doncs bé sembla poc probable però no impossible, per la qual cosa caldrà tindre els paraigües a mà.

En Meteored han avançat que per a aquest cap de setmana arriben canvis. Un tàlveg se situarà sobre la vertical peninsular donant lloc a un temps més variable en algunes regions. No s'esperen grans precipitacions, però no podem descartar que la pluja puga aparéixer en les últimes hores de les Falles.

En resum, per al cap de setmana de San José no podem descartar que la pluja puga aparéixer en algun moment coincidint amb la recta final de les Falles. Això sí, en el cas que ho faça, serien ruixats en principi no gaire intensos i de poca duració, sent més probables durant la primera meitat del diumenge.

Pujar