27 de novembre de 2020 27/11/20

Pinedo celebra la tradicional "Correguda de joies" durant els festejos de la Festa Grossa

  La zona de platja de la Creu de la Conca de Pinedo acollirà des de hui, dilluns 22 d'agost, i fins al dimecres 24 la tradicional “Correguda de joies”. En esta competició hípica els genets i les amazones recorreran, a lloms dels seus cavalls sense cap muntura, 700 metres de platja, i es batran en duels eliminatoris per a obtindre el trofeu, “la joia”, que és un mocador de seda que penja d'una corona de llorer.

  L’alcalde accidental i regidor de Desenvolupament Urbà i Vivenda, Vicent Sarrià, assistirà esta vesprada, a les 19.00 hores, a la primera d’estes competicions, organitzades per l'Associació Corregudes de Joies i Sant Antoni Abad de Pinedo, amb la colaboració de l’Ajuntament de València. Sarrià ha manifestat la necessitat de protegir este patromoni cultural, i ha explicat que s’estudia la figura per garantir la continuitat d’esta tradició tan important per als valencians.

  Les corregudes de joies es duen a terme des de fa més de 140 anys durant les celebracions de la Festa Grossa de Pinedo. Estes carreres de cavalls formaven part de les festes patronals de quasi tots els pobles i pedanies de l´Horta Sud, però actualment només es continua amb la tradició a este nucli urbà de València.

  En la Correguda de Joies de Pinedo, els genets recorren 700 metres a lloms dels seus cavalls sense utilitzar cap tipus de cadira de muntar per a aconseguir la “joia”, que antigament es regalava a la persona estimada en finalitzar la carrera. Pel que fa a les normes d'esta competició, destaca, per exemple, que es poden inscriure gratuïtament tots els genets majors de 16 anys que ho sol·liciten en termini, i que abans de començar la carrera es realitzen sobre l'arena revisions veterinàries als cavalls participants.

  Els trofeus seran lliurats l'últim dia per les autoritats competents en presència dels mitjans de comunicació, i tots els participants rebran un trofeu amb un mocador de seda com marca la tradició. Per a poder accedir a més informació així com a les bases, normes i reglament de la trobada es pot consultar en

  http://www.deportevalencia.com/eventos/corregudes-de-joies-3/

  Pujar