elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

20 persones aturades preparen la seua eixida al mercat laboral en la IV Llançadora d'ocupació de València

    Les 20 persones aturades (13 dones i 7 homes) que participen en la IV Llançadora d'Ocupació de València treballen, des de fa un mes, per a conéixer noves eines de recerca d'ocupació, més concordes al mercat actual, i reforcen les seues habilitats per a comptar amb noves oportunitats d'inserció laboral.

    La regidora delegada de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, ha recordat hui que l'objectiu d'esta iniciativa, impulsada per l'Ajuntament de València, la Fundació Telefònica i la Fundació Santa María Real, amb el cofinançament del Fons Social Europeu, "és millorar les competències requerides per a l'accés al mercat laboral a través d'una metodologia innovadora".

    Sandra Gómez ha posat en valor esta iniciativa "orientada a fomentar vincles col·laboratius que ajuden les persones que participen a trobar ocupació o crear les seues pròpies empreses".

    Amb motiu d'una visita organitzada per a conéixer in situ com es desenvolupa esta iniciativa, el tècnic que gestiona esta llançadora, Sergio Linares, ha explicat, amb motiu d'una visita oficial, que hi ha participants amb diversos perfils (procedents de l'ESO, cicles formatius mitjans i superiors, o estudis universitaris) i de sectors laborals molt diferents: màrqueting digital, recursos humans, comerç internacional, administració, comerç, topografia, treball social, infermeria, direcció de projectes i programació, entre uns altres.

    Linares ha comentat que esta diversitat és un dels pilars del programa. "El primer pas per a recuperar la il·lusió, després d'un període en desocupació, és adonar-se d'allò valuós que cadascú té i començar a oferir-ho als altres sense mesura, malgrat l'adversitat de les circumstàncies. Sempre hi ha una mica d'esperança i és a eixa esperança a què ens hem d'agafar per a créixer com a persones i professionals. L'espai de treball cooperatiu i entrenament diari que es crea en les llançadores d'ocupació és fonamental perquè puga germinar el millor de cadascú i arribar al mercat laboral en les millors condicions i així aportar valor a la nostra societat".

    "En este primer mes l'equip ja és conscient de la importància de treballar en equip i en estos moments treballa en projectes de comunicació, visibilitat, autoconeixement i coneixement del teixit empresarial. La Llançadora d'Ocupació de València és una oportunitat única de treballar diàriament competències que les empreses demanden per al moment actual", ha especificat Linares.

    PLA ESTRATÈGIC DE LA LLANÇADORA

    Amb l'objectiu que la recerca siga organitzada i eficaç, les persones que componen la llançadora han elaborat un pla estratègic i s'han distribuït en projectes. 20 persones interconnectades per a aconseguir la màxima efectivitat en la busca de la seua ocupació. Així continuaran treballant durant els pròxims quatre mesos, duent a terme un treball diari per a potenciar la marca personal, la busca d'ocupació en l'entorn digital, rebre la visita d'experts i especialistes, desenvolupar mapes de d'ocupabilitat i visitar empreses.

    La tècnica de la Fundació Santa María la Real, Marta Prieto, ha aprofitat la visita per a felicitar els participants per la proactivitat que han demostrat en estos primers dies i els ha animat a aprofitar l'oportunitat que els brinda este programa per a canviar la seua actitud en la busca de treball, reforçar les seues competències i créixer com a persones i professionals.

    La cap de projectes del Programa d'Ocupabilitat de la Fundació Telefònica, Elena Ayuso, ha destacat que les llançadores són una resposta eficaç al problema de la desocupació. "Una persona que entra a una llançadora ix molt diferent a com ha entrat. Els resultats tant quantitatius com qualitatius ens motiven a seguir apostant per este projecte que brinda una oportunitat de millorar la seua ocupabilitat per a inserir-se en el mercat laboral".

    Pujar