elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Pedro Sánchez inicia la campanya electoral a València i assegura que “resistirà”

Pedro Sánchez inicia la campanya electoral a València i assegura que “resistirà”
  • Este dijous el PSOE ha donat el tret d'eixida a la campanya electoral al Parlament Europeu en el teatre La Rambleta

MÉS FOTOS
Pedro Sánchez inicia la campanya electoral a València i assegura que “resistirà” - (foto 2)

A menys d'un mes perquè se celebren les eleccions europees, el president del Govern i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha donat el tret d'eixida este dijous a la campanya electoral al Parlament Europeu en el teatre La Rambleta de València, com a inici dels comicis del pròxim 9 de juny.

Durant este acte que ha marcat l'inici de campanya, Pedro Sánchez ha estat abrigallat per l'expresident, José Luis Rodríguez Zapatero, la secretària general del PSPV-PSOE i ministra de Ciència, Innovació i Universitats, Diana Morant, i la ministra de Transició Ecològica i candidata a les eleccions al Parlament Europeu, Teresa Ribera.

La Rambleta ha rebut a Sánchez entre aplaudiments i amb l'aforament complet, un espai que s'ha quedat xicotet per a la multitud de persones que han assistit hui a l'inici de la campanya electoral. És per això que s'ha habilitat una pantalla en la zona exterior del recinte, ja que tal com ha començat el seu discurs Diana Morant, “hem rebentat la Rambleta, un espai cultural progressista, amb valencians progressistes als quals ens censuren la cultura”.

Pedro Sánchez començava el seu discurs afirmant que “l'Europa a la qual invoquem és l'Europa de les persones”. Respecte a la llista que presenten per a les pròximes eleccions, ha indicat que “som reconeguts per ser un govern feminista, per això ens representen dones”.

Sánchez també ha assegurat que resistirà , ja que “si alguna cosa he aprés durant estos dies, és que a nosaltres ens ataquen per ser secretaris generals d'un partit, que quan governa, puja el sou; aprovem grans impostos per a becar a joves; reforcem el sistema nacional d'independència o aprovem la primera llei d'habitatge”.

Quant al reconeixement del poble palestí, ha explicat que “la pau que volem per a Ucraïna, és la pau que volem per a Palestina, seguint amb el compliment escrupolós del dret humanitari. Estem del costat correcte de la història, i quan Aznar diu que el poble de Palestina no existix, està negant l'existència de milers de refugiats i morts a Gaza. La pau és una qüestió d'humanitat i empatia, i això hauria d'estar per damunt de les sigles dels partits polítics”.

D'altra banda, Diana Morant ha assegurat que “l'economia espanyola va com un coet” i ha afirmat que “als valencians no ens representen aquells que s'aparten d'una pancarta que denuncia un maltractament masclista, negacionista amb el canvi climàtic, ni aquells que tracten com a un drap la bandera LGTBI”. En este sentit, ha explicat que “nosaltres sempre hem estat a l'altre costat d'ells. Nosaltres estem al costat dels professors que s'estan manifestant hui, amb els sanitaris i amb els estudiants que estan demanant per la pau. Del costat bo de la història, de la pau i del reconeixement del poble palestí”.

Respecte a les passades eleccions a Catalunya, Morant ha destacat que “en moltes ocasions ens sentim sols, érem els únics que defeníem la convivència, però no ens hem mogut d'ací perquè teníem clar que el que defeníem era correcte, Catalunya ens ha donat la raó”. “La majoria de catalans se senten identificats amb Espanya, l'Espanya que avança, protegix, puja les pensions a les persones majors, fa progressar als joves i puja el salari mínim”, ha afegit.

Així mateix, Teresa Ribera, ha indicat que “volem una Europea més compromesa amb la justícia social, i que sàpia fer front a les dificultats i faça costat a l'ocupació en els moments més durs”. “Toca defendre tot el que hem aconseguit a Europa.”, ja que “una Europa unida entén que cal mirar al futur”. “L'Europa que no volem és la de l'insult i desqualificació de la dreta, reduint les nostres llibertats i drets”, ha recalcat.

A més, Ribera ha recordat que “va ser l'equip socialista de Sandra Gómez qui va treballar per una millor València, ja que es van multiplicar les bicis i els arbres, i que pel contrari, el govern actual és el primer que s'ha replantejat”.

D'altra banda, Zapatero ha assegurat que “em sent reconfortat d'esta Espanya que hem construït els socialistes. Tenim la millor llista per al Parlament Europeu que mai ha presentat el PSOE, on hi ha dones que han canviat la història d'Espanya”.

L'expresident també ha destacat que “Espanya és un referent en Europea per tindre un govern que ha permés el creixement econòmic, així com en ocupació ha pujat el salari com cap, i ha revaloritzat les pensions amb dignitat”.


Pujar