elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Patraix comptarà amb el primer bany autorentable de València encara que s'estudia instal·lar-ne més

Patraix comptarà amb el primer bany autorentable de València encara que s'estudia instal·lar-ne més
  • L'Ajuntament de València ha acordat la instal·lació d'un bany autorentable al jardí de la Plaça Enrique Granados

MÉS FOTOS
Patraix comptarà amb el primer bany autorentable de València encara que s'estudia instal·lar-ne més - (foto 2)
Patraix comptarà amb el primer bany autorentable de València encara que s'estudia instal·lar-ne més - (foto 3)

L'Ajuntament de València ha acordat la instal·lació d'un bany autorentable al jardí de la plaça Enrique Granados. Es tracta d'una inversió que naix dels pressupostos participatius DecidimVLC 2018-2019, proposta i votada pels veïns i veïnes de Patraix. El subministrament i les obres  tenen un pressupost de 79.320 euros.

“Este serà el primer lavabo autorentable que col·loquem a la ciutat de València, de la xarxa de banys d'este tipus que volem instal·lar a tota la ciutat”, ha afirmat el vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, qui ha anunciat que “s'instal·laran uns altres en la façana marítima, que es finançaran, com en este cas, a través dels Pressupostos Participatius”.

De moment s’ha licitat el projecte per a que les empreses puguen presentar les seues ofertes, i una vegada adjudicat està previst que les obres tinguen un termini d’execució d’un mes i mig. El preu de licitació del projecte és de  79.320 euros, i suposa un bot qualitatiu i una aposta per la modernització d’este tipus d’instal·lacions. El vicealcalde ha assenyalat  “La participació del veïnat en les inversions mitjançant els  pressupostos participatius, que es porten endavant en la ciutat fa que les dotacions i les iniciatives que s’executen siguen molt ben rebudes per la ciutadania, i este nou lavabo és el millor exemple”.

Efectivament esta iniciativa és fruit de la participació ciutada, i a més a més,  no és l’única que es portarà endavant en este parc. Hi ha un projecte per a reformar la zona de jocs que millorarà notablement el parc i que podria executar-se cap a finals de 2022. Des de l’Àrea d’Ecologia Urbana de l’Ajuntament de València, s’ha fet un esforç important per millorar els jardins i parcs existents de tota la ciutat i per fer-ne nous en les zones on hi havia una carència evident, amb l’objectiu que tots els barris tinguen instal·lacions per a les xiquetes i xiquets i infraestructura verda suficient amb zones que faciliten la sociabilització i la relació entre el veïnat.

Pujar