27 de setembre de 2020 27/9/20

Participació i la Diputació de Valencià acorden coordinar-se en la concessió de subvencions de Transparència i Participació a les entitats locals

Participació i la Diputació de Valencià acorden coordinar-se en la concessió de subvencions de Transparència i Participació a les entitats locals - (foto 1)
  • Pérez Garijo: "Volem evitar duplicitats administratives i que els municipis tinguen més recursos"

  • Toni Gaspar: "La coordinació institucional ens permet ser més efectius en una cosa tan necessària com la transparència a les institucions"

La consellera de Participació, Rosa Pérez Garijo, ha iniciat aquest dimecres la primera de les tres reunions que mantindrà amb els tres presidents de les diputacions provincials, amb l'objectiu d'establir acords que acaben plasmant-se en un conveni, amb el qual es coordinaran les iniciatives i subvencions a les entitats locals en matèria de Participació i Transparència.

"És fonamental que les administracions locals formen part del projecte de la Conselleria. Volem donar-los el màxim suport en totes les seues iniciatives de Participació i Transparència, i qui millor per treballar conjuntament que les diputacions, que són els ajuntaments dels ajuntaments", ha avançat la consellera.

Aquest acord, segons ha explicat Pérez Garijo, "permetrà evitar duplicitats administratives en les subvencions, que els municipis tinguen més recursos per fer projectes més ambiciosos, i marcar una política contundent tant en Participació Ciutadana com en Transparència".

Pérez Garijo s'ha mostrat satisfeta de la reunió: "ha estat una trobada molt positiva, i agraïm la sintonia de la Diputació de València amb la Conselleria. Confiem que les pròximes reunions amb les institucions d'Alacant i Castelló també puguen permetre estendre aquest acord".

Coordinació institucional

Toni Gaspar, per la seua banda, ha volgut "posar en valor aquesta col·laboració i coordinació institucional que permet ser més efectius en una cosa tan necessària com la transparència en les institucions".

A més Gaspar ha destacat que siga la pròpia conselleria la que confie en les diputacions com a organismes de gestió dels recursos de totes dues institucions per a fer arribar als municipis de manera més eficaç eines de transparència i participació. Aquest fet és "una cosa poc habitual però que de ben segur ajudarà al fet que la cooperació i coordinació entre institucions valencianes facen més accessibles, pròximes i productives les organitzacions públiques que gestionem els recursos de tots".

La Finestra de la Diputació de València

La Finestra de la Diputació de ValènciaEntrar en el especial
Pujar