22 de gener de 2021 22/1/21

Les paradetes dels mercats ambulants de València no pagaran la taxa de venda

Les paradetes dels mercats ambulants de València no pagaran la taxa de venda - (foto 1)
  • L'Ajuntament suspén aquesta taxa a més de mil venedors de la ciutat

El regidor de comerç de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha explicat que l’Ajuntament ha suspés “sine die” la taxa que paguen els venedors que tenen un lloc en els mercats de venda no sedentària de la ciutat. La mesura afecta a més de 1.000 famílies amb llicència per a posar parada en els mercadets.     

Concretament, esta taxa té caràcter bimestral i per cada dos metres lineals de parada es paga una quota de 50,56 euros en els mercats de barri i de 12,84 euros en els mercats periòdics festius. Ara, amb este decret de l’Ajuntament, els venedors i venedores estan exempts de pagament.

El regidor Galiana ha dit que “no tenia sentit que si estan anul·lats els mercats de venda extraordinària es mantiguera la taxa, així que hem decitdit suspendre-la fins que la situació d’emergència sanitària passe. Pensem que és allò just i que l’Ajuntament ha d’estar al costat de les famílies i dels autònoms”.

Des de la setmana passada, l’Ajuntament de València, a través de la regidoria de Comerç, va suspendre fins a nou avís els 20 mercats de venda no sedentària que se celebren en els diferents barris de la ciutat de València.

Tal i com explicava Galiana quan es va aplicar la suspensió “es tracta d’una mesura més per evitar les concentracions nombroses de gent al carrer i proporcionar les condicions necessàries per a que la gent estiga a casa i evitem més contagis en els pròxims dies i setmanes”.

L’Ajuntament avisarà, arribat el moment, de la fi de la suspensió que afecta a la celebració dels mercats de venda no sedentària. Este decret afecta tant als mercats de barri com als extraordinaris (rastre, i productes antics del centre històric).

Pujar