9 de març de 2021 9/3/21

Pacma denuncia que Ribó vol ocultar el "deplorable" estat del refugi animal de València

Pacma denuncia que Ribó vol ocultar el "deplorable" estat del refugi animal de València - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Pacma denuncia que Ribó vol ocultar el "deplorable" estat del refugi animal de València - (foto 2)

  L'alcalde de València, Joan Ribó, ha publicat en la seua pàgina de Facebook una entrada que inclou el següent text: «Benestar Animal garanteix l'atenció i les cures dels animals de companyia en el refugi de Benimámet». La publicació va acompanyada de la imatge d'unes instal·lacions corresponents a un refugi de Galícia.

  Des de PACMA, que porta anys exigint al consistori unes noves instal·lacions, denuncien que en moments tan delicats com els que estem vivint Compromís continue utilitzant als animals per a fer política de màrqueting buida de contingut.

  «És evident que el Sr. Ribó mai ha estat en el refugi municipal de Benimámet, o li fa tanta vergonya l'estat del mateix que no ha tingut el valor de publicar una imatge real del refugi, havent de recórrer a la d'un municipi de Galícia, de menys de 40.000 habitants, que té unes millors instal·lacions que la ciutat de València, amb quasi de 800.000. Aquesta situació ha portat també al consistori a prohibir que es prenguen imatges de l'interior del refugi municipal, per a ocultar la situació dels gossos i gats abandonats a València», explica Raquel Aguilar, coordinadora de PACMA a València.

  L'actual refugi de Benimámet, que va ser construït fa dècades amb capacitat per a 80 animals, quan encara s'executaven amb cambra de gas, alberga en l'actualitat a quasi 300 gossos i gats que viuen amuntegats sense poder cobrir les seues necessitats etològiques mínimes, segons denuncien des del Partit Animalista. «Afortunadament, al voltant de 200 animals estan en cases d'acolliment i altres 50 en unes instal·lacions privades, gràcies a la gestió de la protectora que s'ocupa dels animals del refugi. De no ser així, la situació seria encara més dramàtica», continua Aguilar.

  «Lamentem que l'Ajuntament de València, que ha estat publicitant durant anys nous refugis en diferents ubicacions, no haja fet res per millorar la situació dels animals a la ciutat, però ens resulta encara més lamentable que Compromís utilitze, en aquests moments d'emergència que estem vivint, als animals per a fer propaganda. És evident que, donat l'absolut desconeixement del Sr. Ribó de la situació dels seus animals, o si la coneix està ocultant-la intencionadament i mostra una enorme falta d'empatia, tant ell com el seu equip de govern estan desautoritzats per a parlar de benestar animal», conclou Aguilar.

  Pujar