5 de juliol de 2020 5/7/20

Més de 220 operaris per a garantir la neteja de les platges després de Sant Joan

Més de 220 operaris per a garantir la neteja de les platges després de Sant Joan - (foto 1)

    Des del Servici Municipal de Gestió de Residus Sòlids i Neteja també s'ha habilitat un operatiu especial amb 221 operaris, que garantirà la salubritat i l'accés a les platges des de primera hora del dia 24. Pel que respecta a les platges del Nord, l'operatiu començarà a les 15.00 hores del dia 23 amb la instal·lació de tanques; a les 16.30 hores es començarà a descarregar la llenya, que començarà a repartir-se a les 18.00 hores. I a les 20.00 hores, començarà el repartiment de bosses de fem a les entrades de les platges. Hi hauran 9 punts de repartiment de llenya, entre les postes sanitàries Malva-rosa 1 i Cabanyal 3. El contingent per a esta primera actuació està integrat per 63 operaris, amb el suport de dos agranadores mecàniques i un vehicle per a la distribució de caixons per a depositar els residus i cendres de matinada.

    El gruix de l'operatiu es desenvoluparà de matinada. Un total de 120 treballadors de neteja manual i altres 51 amb mitjans mecànics entraran a retirar els residus de l'arena a les 4.00 hores del diumenge, amb l'objectiu de deixar la zona apta per al seu ús a les 8.00 hores. Els mitjans mecànics previstos són: deu pales de recollida de cendres i bosses, set agranadores mecàniques, tres cisternes, dos vehicles per a la càrrega de caixons, dos equips de neteja (garbellat) d'arena seca, i un altre d'arena humida, quatre quads, i un vehicle llançadora per al suport del personal. Tot este equip actuarà tant en la zona d’arena com en el Passeig i vials annexos (carrers Eugenia Viñes i Isabel de Villena). Finalment, dimarts 25 s'ha previst un dispositiu de neteja de reforç, que dedicarà un equip de 34 operaris (20 més que l'operatiu ordinari), en l'horari habitual de 7.00 a 9.30 hores.

    Quant a les platges del Sud, s'ha establit un dispositiu integrat per 39 treballadors i huit conductors, que actuaran en tres fronts: Pinedo, el Perellonet i el Saler (en esta última zona, l'actuació serà restringida, atés que hi ha una àrea de nidificació de corriol pit-roig). Tampoc s'actuarà a la Devesa ja que és en esta zona on es localitza l'àrea principal de nidificació d'esta espècie.

    De forma paral·lela, l'Ajuntament suma al dispositiu general la campanya ‘Ara pots pujar el reciclatge’, que busca fomentar la recollida i reciclatge d'envasos per part de la ciutadania. Per a això, se sortejarà una bicicleta entre totes aquelles persones que acudisquen a depositar envasos en els contenidors específics durant la nit festiva,

    Pujar