30 de setembre de 2020 30/9/20

La nova direcció de Cinema Jove recau en Carlos Madrid

La nova direcció de Cinema Jove recau en Carlos Madrid - (foto 1)

  La Conselleria d'Educació, Investigació Cultura i Esport ha elegit Carlos Madrid per a la direcció del Festival Internacional de Cine de València – Cinema Jove. Aquest és un dels festivals que s'impulsen a través de l'Institut Valencià de Cultura, el mateix cas que Ensems per a música o Sagunt a Escena per a teatre. Aquests esdeveniments, que tenen una temporalitat delimitada, depenen de les diferents direccions adjuntes de l'IVC. En el cas de Cinema Jove, depén directament de la direcció adjunta d'Audiovisuals i Cinematografia.

  El nou director de Cinema Jove ha estat acompanyat pel secretari autonòmic Albert Girona, la directora general Carmen Amoraga i el director de l'Institut valencià de Cultura, Abel Guarinos. Segons ha dit Girona: «Pensem que Carlos Madrid reuneix tots els requisits per a dotar de més qualitat el festival mitjançant una millor aproximació al públic, una major potenciació de la producció audiovisual de joves valencians, una planificació comunicativa acurada, i que tot plegat supose un augment de public del festival».

  Carlos Madrid ha estat fins ara director del Festival de Migmetratges de València La Cabina. És llicenciat en Publicitat i Relacions Públiques per la Universitat Jaume I de Castelló. Ha realitzat diversos treballs de comunicació en festivals, exposicions i projectes culturals, així com la gestió de cicles cinematogràfics i programacions de jornades sobre diferents temàtiques cinematogràfiques.

  Els responsables de Cultura han volgut destacar també que «amb el nou rumb de Cinema Jove es consolida una part més del camí marcat al pla "Fes cultura", ja que l'enfocament que proposa Carlos Madrid entronca perfectament amb la política cultural del Govern del Botànic».

  Pel que fa a intensificar el caràcter jove de la programació del festival, es proposa retornar a la barrera d'edat quant a la programació de propostes i realitzar acurades retrospectives de joves cineastes internacionals en voga.

  Quant a la implicació acadèmica, es pretén retornar a la selecció de curtmetratges realitzats per alumnat universitari valencià, així com de mòduls de Batxillerat i de mòduls d'Imatge, So i Realització.

  Així mateix, es proposa el foment dels nous cineastes valencians en la secció oficial del festival i una millor visualització d'aquests en la programació.

  També es fa èmfasi en l'objectiu d'incrementar el públic des de diversos punts de vista: el cultural, el didàctic i el turístic. En aquest apartat cal assenyalar que Cinema Jove és un aparador de primera línia pel que fa a oferir oportunitats audiovisuals que escapen a criteris comercials, no només per a la gent de la ciutat de València, sinó de tot el territori que passe per la ciutat. A més, es vol incrementar l'ingredient didàctic del festival i entendre'l com una confluència de propostes de diferents nivells educatius pel que fa al llenguatge audiovisual. També es vol tindre molt en compte l'augment de l'afluència turística de la ciutat de València, que s'incrementa cada any un 10 %, a la qual cal sumar el potencial públic d'estudiants Erasmus de la ciutat. En paraules de Carlos Madrid, aquests espectadors potencials «són els millors ambaixadors d'un festival en els seus respectius països».

  A tots els elements detallats s'hi sumarà una major visibilitat del festival tant pel que fa a la promoció com a la presència a la ciutat de València.

   

  Pujar