28 de gener de 2020 28/1/20

Norauto i Fundació Osga se sumen al programa d’inserció laboral de l’Ajuntament de València

Norauto i Fundació Osga se sumen al programa d’inserció laboral de l’Ajuntament de València - (foto 1)
  • El consistori ja disposa de convenis amb empreses com Leroy Merlin, Hospital Quirón, Five Guys o Eulen

MÉS FOTOS
Norauto i Fundació Osga se sumen al programa d’inserció laboral de l’Ajuntament de València - (foto 2)
Norauto i Fundació Osga se sumen al programa d’inserció laboral de l’Ajuntament de València - (foto 3)

La regidora de Servicis Socials de l’Ajuntament de València, Isabel Lozano, ha signat un nou conveni de col·laboració amb la Fundació Osga destinat a impulsar la inserció laboral de persones desocupades i en situació de vulnerabilitat de la ciutat de València que formen part dels programes d’inserció que gestiona el consistori. En les pròximes setmanes es repetirà l’operació amb l’empresa Norauto.

Amb este conveni de col·laboració, l'empresa Fundació Osga i, pròximament també Norauto, informaran directament a l'Ajuntament de València de les ofertes de treball que necessiten cobrir per a les seues empreses.

Per la seua banda, l'Ajuntament de València, a través del projecte "València Inserta", a la vista de les demandes de les empreses, es compromet a millorar les condicions d'ocupabilitat de les persones usuàries dels seus programes d’inserció, a través de l’orientació laboral i la formació.

Açò pot traduir-se en la creació de cursos específics sobre les necessitats formatives dels llocs de treball que estes empreses estiguen interessades en cobrir, la qual cosa incrementa les opcions d'inserció.

L'Ajuntament de València, a través del servici d'Inserció, procedirà a la recerca de persones candidates per a la realització dels processos de selecció per a Fundació Osga i Norauto, de forma que el servici municipal aportarà les candidatures per als processos de selecció de forma directa.

La regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano, ha assenyalat que “l'objecte del conveni de col·laboració subscrit entre l'Ajuntament de València i Fundació Osga és el de promoure la inserció de les persones provinents de col·lectius desfavorits de forma que es contribueisca a fomentar la inserció laboral i el benestar de les persones en situació de vulnerabilitat de la nostra ciutat”.

OSGA maneja diverses contractacions administratives que generen necessitat de candidatures específiques, especialment del sector servicis. La majoria d'ofertes cobertes amb ells són de neteja i consergeria, amb algun cas també de perfil d'auxiliar d'administració. Es va començar amb col·lectius de diversitat funcional, però, a partir d’este nou conveni, es treballarà també amb col·lectius d'exclusió social.

ONZE CONVENIS EN FUNCIONAMENT MÉS QUATRE PRÒXIMS

Actualment, l’Ajuntament té en marxa onze convenis d’estes característiques, el que ha signat hui amb OSGA més els de CLECE, EULEN, FIVE Guys, Leroy Merlín “Burjassot”, Limpiezas “Amparo Cifuentes” i Hospital Quirón.

A més en els pròxims dies es signarà un nou contracte amb l’empresa Norauto, però la regidoria de Servicis Socials ja treballa amb Herbolario NAVARRO, Leroy Merlín “La Pobla de Vallbona” i ALCAMPO per signar altres tants convenis d’inserció laboral.

A estes empreses hem d'afegir els convenis que el consistori té en marxa, a través de la regidoria de Servicis Socials, dirigida per Isabel Lozano, amb diferents entitats de l'àmbit del social, com són els de Fundació del Secretariat Gitano (Opre Romnia -Dona gitana- i Països de l'Est, d’un costat, i Poises -població gitana en general-, de l’altre costat). ASSOCIACIÓ ÀMBIT, L’ASSOCIACIÓ BRÚFOL i VALÈNCIA INSERTA: amb la Fundació APIP-ACAM i l'Associació ALANNA.

Lozano ha destacat “l’èxit que està aconseguint el programa municipal d’inserció laboral al que cada vegada més empreses estan interessades en sumar-s’hi. És una línia de treball que estem impulsant i que està tenint molts bons resultats. Continuarem avançant per este camí”.

Pujar