elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Nits de Vivers tanca la primera edició amb 18.000 espectadors

Nits de Vivers tanca la primera edició amb 18.000 espectadors
  • Els emblemàtics Jardins del Reial de València han obert durant 20 nits amb les propostes musicals de més d’una trentena d’artistes

MÉS FOTOS
Nits de Vivers tanca la primera edició amb 18.000 espectadors - (foto 2)
Nits de Vivers tanca la primera edició amb 18.000 espectadors - (foto 3)
Nits de Vivers tanca la primera edició amb 18.000 espectadors - (foto 4)
Nits de Vivers tanca la primera edició amb 18.000 espectadors - (foto 5)

El cicle d’actuacions musicals Nits de Vivers va tancar ahir diumenge 29 d’agost la seua primera edició. Ho va fer amb el concert de la banda de rock dur Barón Rojo, qui s’acomiadava del públic de la ciutat de València en el marc de la gira El último vuelo. Des del passat 29 de juliol, els Jardins de Reial han obert durant 20 nits per acollir una trentena d’artistes. D’aquesta manera, 18.000 persones, aproximadament, han gaudit d’una programació musical molt variada estilísticament.

Així, Nits de Vivers ha comptat amb un cartell de gèneres diversos per tal d’abastar el major número de públic possible. S’ha de destacar que l’escenari del festival ha acollit concerts de pop (Los Secretos, Jimena Amarillo, Gem), rock (Los de Marras, M-Clan, Iberia Sumergida, León Benavente), indie (Novedades Carminha, Shinova, Sidonie), reggae (Iseo & Dodosound), electrònica (Zahara), rap i música urbana (Prok, Nach, Hard GZ, Los Chikos del Maíz, Herba Negra, Morad) i cançó (Zenet). A més, el 2000 Fest va congregar vocalistes i discjòqueis per recordar els temps de les mítiques discoteques valencianes com Bananas, Puzzle, ACTV, Chocolate o The Face. D’altra banda, s’han de destacar els dos espectacles humorístics protagonitzats per Xavi Castillo, qui va representar la seua particular visió de La Bíblia, i David Guapo, qui va posar en escena el monòleg Que no nos frunjan la fiesta.

Un projecte que ha completat l’oferta cultural de la ciutat i ha dinamitzat el sector

En conseqüència, les promotores encarregades de l’organització del festival consideren que s’ha assolit l’objectiu de completar l’oferta cultural del Cap i Casal durant el mes d’agost. Així mateix, Nits de Vivers ha servit per reactivar la indústria de la música en directe quan encara es viuen els efectes de la crisi de la Covid-19. Cal tenir en compte que més de 100 persones entre artistes, tècnics i personal contractat de diversos àmbits (comunicació, serveis, hostaleria, seguretat, etc.) han treballat en cadascuna de les jornades del cicle.

Un festival amb carácter solidari

A més, el festival ha col·laborat amb el projecte solidari Rebrot de l’associació Àmbit, entitat que centra els seus esforços en millorar les condicions de vida de persones recluses i exrecluses. En aquest cas, la iniciativa està dirigida a contribuir al desenvolupament de les capacitats d’aquest col·lectiu a través del treball en una explotació agrària social. Les persones interessades han pogut contribuir a la continuïtat d’aquest programa a través d’una donació directa de 2€ o durant el procés de compra de les localitats per als concerts.

Finalment, és important ressaltar que Nits de Vivers està integrat en la marca Mediterranew Musix que promou Turisme Comunitat Valenciana. A més, ha comptat amb el patrocini de Vibra Mahou, la plataforma de música de Mahou Cinco Estrellas que s’ha sumat a la celebració amb l’objectiu de seguir apostant per crear noves experiències i generar trobades de qualitat a l’entorn de la música en directe.

Pujar