elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Nits de Vivers i l’Associació Àmbit col·laboren amb una finalitat solidària d’ajuda a persones en situació de vulnerabilitat

Nits de Vivers i l’Associació Àmbit col·laboren amb una finalitat solidària d’ajuda a persones en situació de vulnerabilitat
  • L’entitat celebra enguany el seu 30é aniversari desenvolupant projectes que promouen l’autonomia i la salut en persones amb risc d’exclusió social

  • Es poden fer donacions directament o en el moment de comprar l’entrada per als concerts

  • El cicle comptarà amb la presència de Damien Rice, El Kanka, La M.O.D.A., Andrés Suárez i Karina & Marina, entre altres

MÉS FOTOS
Nits de Vivers i l’Associació Àmbit col·laboren amb una finalitat solidària d’ajuda a persones en situació de vulnerabilitat - (foto 2)
Nits de Vivers i l’Associació Àmbit col·laboren amb una finalitat solidària d’ajuda a persones en situació de vulnerabilitat - (foto 3)
Nits de Vivers i l’Associació Àmbit col·laboren amb una finalitat solidària d’ajuda a persones en situació de vulnerabilitat - (foto 4)
Nits de Vivers i l’Associació Àmbit col·laboren amb una finalitat solidària d’ajuda a persones en situació de vulnerabilitat - (foto 5)
Nits de Vivers i l’Associació Àmbit col·laboren amb una finalitat solidària d’ajuda a persones en situació de vulnerabilitat - (foto 6)
Nits de Vivers i l’Associació Àmbit col·laboren amb una finalitat solidària d’ajuda a persones en situació de vulnerabilitat - (foto 7)
Nits de Vivers i l’Associació Àmbit col·laboren amb una finalitat solidària d’ajuda a persones en situació de vulnerabilitat - (foto 8)
Nits de Vivers i l’Associació Àmbit col·laboren amb una finalitat solidària d’ajuda a persones en situació de vulnerabilitat - (foto 9)
Nits de Vivers i l’Associació Àmbit col·laboren amb una finalitat solidària d’ajuda a persones en situació de vulnerabilitat - (foto 10)
Nits de Vivers i l’Associació Àmbit col·laboren amb una finalitat solidària d’ajuda a persones en situació de vulnerabilitat - (foto 11)

El cicle de concerts Nits de Vivers i l’Associació Àmbit tornen a col·laborar enguany amb una finalitat solidària. Així, qualsevol persona pot fer un donatiu destinat al projecte Rebrot, una experiència posada en marxa per l’esmentada entitat per tal d’afavorir la integració de col·lectius en situació de greu vulnerabilitat a través del treball en una explotació agrària. Les aportacions econòmiques es poden fer directament a través de la pàgina oficial de Nits de Vivers (https://nitsdevivers.com/) o en el moment de comprar la localitat per a algun dels espectacles del festival. Les actuacions es desenvoluparan entre el 26 de juliol i el 5 d’agost amb la presència de Damien Rice, El Kanka, La M.O.D.A., Andrés Suárez i Karina & Marina, entre altres.

El projecte Rebrot es va posar en marxa l’any 2020 amb l’objectiu de contribuir al desenvolupament de les capacitats d’individus vulnerables. Amb l’agricultura social i terapèutica com a model d’innovació, l’Associació Àmbit ofereix l’oportunitat de trobar ocupació i dona accés a un procés formatiu i d’integració social. D’aquesta manera, les persones participants poden desenvolupar una vida autònoma que, al mateix temps, els aporte millores en la seua salut física i mental. L’experiència s’implementa a l’horta de Campanar, a la ciutat de València, en terrenys cedits per persones col·laboradores de l’organització. A més, es contribueix a l’agricultura ecològica, al consum de productes de proximitat i al desenvolupament comunitari.

L’Associació Àmbit es va fundar l’any 1993 i, per tant, enguany celebra tres dècades d’existència. L’entitat ha centrat els seus esforços en millorar la vida de persones recluses i exrecluses que, en alguns casos, tenen altres problemàtiques associades (salut mental, drogodependència, etc.). Tots els programes de l’organització s’estructuren amb la perspectiva de la recuperació i la promoció de l’autonomia dels individus que hi participen. Així, l’Associació Àmbit ha impulsat una xarxa d’habitatges socials i un alberg, així com programes de prevenció i reducció de danys. D’altra banda, s’han desenvolupat projectes i tallers dins dels centres penitenciaris d’Albocàsser, Castelló I, Picassent, Villena i Fontcalent.

La programació de Nits de Vivers 2023

La tercera edició de Nits de Vivers se celebrarà entre el dimecres 26 de juliol i el dissabte 5 d’agost als Jardins de Vivers de la ciutat de València. L’encarregat d’obrir l’escenari del festival serà el cantautor irlandés Damien Rice, qui presentarà noves composicions. El dijous 27 serà el torn de Xoel López, un dels artistes més solvents i representatius de l'escena independent iberoamericana. El dia 28 se celebrarà la Festa Iboga amb el discjòquei i productor Mandragora; la formació de ritmes mestissos Dubioza Kolektiv; Hilight Tribe, representants del trance natural; i la Balkan Paradise Orchestra, octet d’instruments de metall i percussió d’inspiració balcànica. Posteriorment, el dissabte 29, El Kanka posarà de llarg el seu últim disc, Cosas de los vivientes, un treball que suposa el retorn del malagueny als escenaris. El 30 de juliol, els Jardins de Vivers s’obriran al públic familiar per a rebre Karina & Marina i l’espectacle Teen Power.

La música tornarà a Nits de Vivers el dimecres 2 d’agost amb La Maravillosa Orquesta del Alcohol i la gira Nuevo cancionero burgalés. El dijous 3, el festival acollirà Andrés Suárez i Karmento. El músic gallec torna a València amb nou disc sota el braç, Viaje de vida y vuelta. D’altra banda, Karmento transita entre la copla, el flamenc, la música ètnica o les seguidilles manxegues. Les actuacions prosseguiran el divendres 4 d’agost amb Ilegales. Aquest grup de rock està celebrant els seus 40 anys de trajectòria i la publicació del seu últim treball amb cançons inèdites, La lucha por la vida. Els asturians estaran acompanyats pels valencians Green Nomad, proposta de rock metal i folk èpic. Finalment, el vocalista Iván Ferreiro i tota la seua banda posaran la cirereta al festival el dissabte 5. El gallec aprofitarà per a presentar el disc Trinchera Pop, un treball concebut a partir de l’ús de joguets i dispositius electrònics.

Pujar