29 de setembre de 2020 29/9/20

Las Naves organitza un taller de stop motion i pixilació com a eina de cohesió social

  Com pot contribuir l'art, i en concret l'animació, al fet que un grup de joves diversos s'unisquen en un objectiu comú? El “Taller de stop motion i pixilación: cadàver exquisit”, que tindrà lloc aquest dissabte 16 de febrer en Las Naves, forma part del projecte ‘Animació, consciència i mediació’. Este va ser premiat al concurs d’idees del Laboratori de Cultura Inclusiva posat en marxa pel centre d'innovació. L'objectiu: conéixer i impulsar iniciatives que utilitzen l'art i la cultura com a eines per a una societat més cohesionada socialment.

  Una de les propostes guanyadores d'aquest concurs, precisament, presa ara forma amb el projecte de Susana García, artista audiovisual i docent; i Samuel Sebastian, dramaturg. A través d'una sèrie d'activitats (tallers, conferències, passades de pel·lícules, etc.) es pretén crear un espai participatiu, obert a la diversitat i amb una perspectiva intercultural, intergeneracional i de gènere.

  Amb aquest taller, l'aprenentatge de les tècniques de l'animació i la participació en el procés de realització d'una peça, s’aconseguirà que diferents col·lectius se senten reconeguts i participen d'un accés lliure a la cultura. En concret, un equip de professionals compromesos amb el social dinamitzaran les relacions entre persones amb difícil accés a propostes culturals amb unes altres que sí que ho tenen perquè entre totes i tots siguen partícips d'una cosa comuna. 

  El projecte afavoreix el coneixement mutu entre grups diversos: dones refugiades, persones de la tercera edat, migrants, joves i xiquets en risc d'exclusió, persones LGTBIQ+ i altres ciutadans i ciutadanes.

  El “Taller de stop motion i pixilació: cadàver exquisit” està dirigit a joves de 15 i 20 anys, i tindrà lloc el dissabte 16 de febrer a Las Naves.

  Pujar