25 de setembre de 2020 25/9/20

El Musical acomiada la temporada amb “Let me change your name” de la coreògrafa coreana Eun-Me Ahn

El Musical acomiada la temporada amb “Let me change your name” de la coreògrafa coreana Eun-Me Ahn - (foto 1)
  • La companyia coreana aterra per primera vegada a València després de participar en el Festival Internacional Cádiz en Danza en les seues dos úniques actuacions a Espanya de la seua gira per Europa

MÉS FOTOS
El Musical acomiada la temporada amb “Let me change your name” de la coreògrafa coreana Eun-Me Ahn - (foto 2)
El Musical acomiada la temporada amb “Let me change your name” de la coreògrafa coreana Eun-Me Ahn - (foto 3)

El Teatre El Musical acomiada la temporada amb la peça de dansa “Let me change your name” de la coreògrafa coreana Eun-Me Ahn divendres 14 de juny a les 20.30 h. Un treball en el qual set intèrprets, inclosa la mateixa coreògrafa, ens conviden a qüestionar la identitat i el lloc dels individus en les societats modernes. La companyia coreana aterra per primera vegada a València després de participar en el Festival Internacional Cádiz en Danza en les seues dos úniques actuacions a Espanya de la seua gira per Europa. Abans va passar per Eslovènia, Alemanya i República Txeca.

Eun-Me Ahn és una artista coreana amb un esperit clarament cosmopolita. Ja era coneguda al seu país quan, en 2002, va preparar la cerimònia d'obertura de la Copa del Món de Futbol en Daegu, però va fer el salt internacional en 2013 quan va portar al festival Quartier d’Eté de París “La princesa Bari”, una epopeia pop basada en una història tradicional coreana.

En el seu últim treball, “Let me change your name” (Deixa'm canviar el teu nom), Eun-Me Ahn utilitza els contrastos tant de colors amb el blanc i negre i colors cridaners com amb les llums brillants i fosques per a situar la peça “entre el ritual chamanista i la desfilada de moda” com explica la companyia. No és casualitat que Eun-Me Ahn utilitze de nou colors vius en les seues peces ja que, com ella mateixa ha reconegut, l'ajuden a oblidar el que va ser l'època de postguerra en la qual va viure al seu país “en la qual tot era negre, gris i marró”.

La coreògrafa coreana reconeix que la seua estreta relació amb Pina Bausch, amb la qual ha sigut comparada en diverses ocasions, li ha influït en els seus treballs com en els de totes les persones relacionades amb la dansa per la revolució que va suposar la seua obra. No obstant això, assenyala que ambdues són “molt diferents, tant en termes de caràcter com de coreografia però comparteixen la mateixa preocupació i amor per les persones”.

Serà a primera vegada que la companyia d’Eun-Me Ahn actue a la ciutat de València. La seua arribada es produeix gràcies a la col·laboració entre projectes escènics de diferents ciutats. En aquest cas entre el TEM i el Festival Internacional Cádiz en Danza que ha provocat que Cadis i València foren incloses en la gira europea de la companyia. “Let me change your name” podrà gaudir-se en el Musical en una única funció el divendres 14 de juny a les 20.30 h. Les entrades estan disponibles en les taquilles del teatre i en la web www.teatreelmusical.es/entrades a un preu de 12 euros.

Pujar