elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Museu dels Ciències continua al juny amb el seu programa de conferències de divulgació científica

El Museu dels Ciències continua al juny amb el seu programa de conferències de divulgació científica
  • El dimarts 21 de juny, Manuel López Pellicer impartirà la conferència 'Jorge Juan: Vida i càlcul de la forma de la Terra'

El programa de conferències de divulgació científica de la Ciutat de les Arts i les Ciències inclou aquest mes les conferències 'Jorge Juan: Vida i càlcul de la forma de la Terra' dins del cicle ‘Una Comunitat amb ciència’ i ‘Altres mons en el cosmos? La cerca de planetes similars a la Terra i... potser formes de vida!’, del cicle dedicat a l'astronomia. Totes dues activitats són de lliure accés prèvia inscripció a consultar ací.

La conferència sobre Jorge Juan serà impartida per Manuel López Pellicer, acadèmic numerari de la Reial Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals d'Espanya i de la Reial Acadèmia de Cultura Valenciana. Matemàtic, marí i fins a espia, Jorge Juan és un dels personatges espanyols més interessants del Segle XVIII. Nascut en 1713 a Novelda, és considerat com un dels més destacats il·lustres europeus del Segle de les Llums. No obstant això, és també un gran desconegut.

L'activitat serà presentada per José Francisco Duato Marín, Doctor Enginyer Industrial per la Universitat Politècnica de València, membre de l'Alt Consell Consultiu en Recerca i desenvolupament de Presidència de la Generalitat Valenciana i del Comitè d'Experts de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Altres mons en el cosmos?

Dins del cicle ‘Astronomia’, el dimecres 29 de juny, el Premi Nobel 2019 de Física Michel Mayor visitara el Museu per a impartir la conferència ‘Altres mons en el cosmos? La cerca de planetes similars a la Terra i... potser formes de vida!’ en la qual abordarà la possibilitat de la vida en els exoplanetes, cossos celestes similars a la Terra que orbiten al voltant d'una estrela semblant al Sol.

Michel Mayor, que estarà a València amb motiu de la celebració de la Reunió Anual de la Societat Astronòmica Europea (EAS), la major conferència d'astronomia europea, està reconegut com el descobridor del primer planeta amb una òrbita al voltant d'una estrela semblant al nostre Sol. Per aquest descobriment, aquest professor suís del Departament d'Astronomia de la Universitat de Ginebra, va rebre en 2019 el Premi Nobel al costat de Didier Queloz i James Peebles.

Pujar