26 d’octubre de 2020 26/10/20

El Museu de Belles Arts de València recupera el cicle de visites temàtiques a la col·lecció permanent

  • Els recorreguts per la col·lecció estan dirigides al públic adult i s’ofereixen exclusivament en valencià

El Museu de Belles Arts de València recupera el cicle de visites temàtiques a la col·lecció permanent que va iniciar l’any passat i que va tindre un gran acolliment.                        

Les visites es dirigeixen al públic adult, se centren monogràficament en un tema, en un autor o en un personatge, la qual cosa permet conéixer millor la col·lecció permanent del Museu, i tenen la particularitat que s’ofereixen exclusivament en valencià. Per tal d’assistir es requereix la reserva prèvia en el telèfon 96 387 03 00.

L’activitat comença el 4 de desembre a les 11.30 hores amb el títol ‘El Pesador d’Ànimes i els Juís Finals; una visió del més enllà’ el recorregut està enfocat en la figura de l’arcàngel sant Miquel i en les diferents representacions que es mostren al Museu.

El 22 de gener la visita tindran com a eix ‘El Sant Grial i la mística de Joan de Joanes: una historia fascinant’. El misteri del Sant Grial i la seua investigació ha sigut motiu de tota classe de creacions: musicals, literàries, fílmiques i, per descomptat, les pictòriques i iconogràfiques. Al museu hi ha un dels principals conreadors, la figura potent, mística i preciosista de Joan de Joanes que ens revelarà algun dels seus secrets.

El 19 de febrer s’ofereix ‘Un camí per la pintura del Renaixement valencià’ que s’endinsarà en una mostra d’aquesta època pictòrica i es fixarà en les empremtes deixades pels pintors locals i foranis representats al Museu.

A l’abril, el dia 22 serà la figura de Sant Vicent Ferrer el protagonista. La visita ‘Sant Vicent Ferrer: predicador d’hàbit i d’ofici al Museu de Belles Arts’ ens mostrarà un sant carregat de miracles excessius, llegendes impossibles i una imatge tan fascinant com habitualment deformada. L’Europa occidental mai ha conegut un predicador amb un èxit tan espectacular.

El cicle es tanca el 20 de maig amb ‘El Barroc, una cruïlla de la política, la religiositat i la cultura’ que se centrarà en la producció artística després de l’aparició del protestantisme i el cisma de l’església catòlica. Un art amb la finalitat d’emocionar l’espectador i excitar la pietat. Els continguts de les obres restaran sotmesos al moviment, l’expressivitat, el dramatisme, el tenebrisme, la sang i a impactar emocionalment l’espectador.

Pujar