27 de novembre de 2020 27/11/20

El moviment feminista valencià crearà un “ordit feminista” a València el 8M

El moviment feminista valencià crearà un “ordit feminista” a València el 8M - (foto 1)
  • La iniciativa, entesa com una resignificació de l’espai públic en clau feminista, inclou accions polítiques que es realitzaran a partir de les 22 h del 7 de març

  • “Si en anys anteriors hem aturat el món, ara el sacsejarem” anuncien des de l’Assemblea Feminista de València

“Ordit feminista és un conjunt de dones diverses que formen la base per a un món feminista, anticapitalista i antiracista”. A partir d’aquesta idea, l’Assemblea Feminista de València anuncia per a aquest 8 de març l’ocupació de la plaça de la Mare de Déu de València com a acció central emmarcada dins d’una jornada de lluita.

La iniciativa, entesa com una resignificació de l’espai públic en clau feminista, inclou accions polítiques que es realitzaran a partir de les 22 h del 7 de març. “Convoquem totes les dones a participar en una nova jornada de lluita feminista, en la que buscarem continuar teixint xarxes de sororitat”, comunica Teresa Meana Suárez, una de les portaveus de l’Assemblea Feminista. Entre les accions preparades -que es faran públiques pròximament en un cartell- hi haurà tallers, perfomances i xarrades.

Tant l’Assemblea Feminista 8M de València com els seus distints grups de treball, així com les assemblees dels barris de Benimaclet, Ciutat Vella, Russafa i Poblats Marítims-Algirós, han estat tot l’any reunint-se i duent endavant diferents iniciatives, totes amb l’objectiu d’enfortir la lluita feminista des dels seus distints eixos (cures, consum, laboral, antiracisme…) i des de la proximitat.

Per això, continuen, l’ordit feminista estarà precedit per accions en els diferents barris de la ciutat durant divendres 6 i dissabte 7 de març per a “descentralitzar les accions del centre de la ciutat”.

Dins d’aquesta línia i en coherència amb la contínua activitat política feminista i anticapitalista durant tot l’any, l’Assemblea Feminista proposa altres eines de lluita: “Veiem positiu deslligar el 8M d’una única estratègia de lluita, la vaga, per a així no córrer el risc d’institucionalitzar-la i normalitzar-la.

“Si el lema d’altres anys ha estat ‘Si les dones parem, s’atura el món’, en aquesta ocasió volem demostrar el que passa quan treballem per a sacsejar els fonaments del sistema patriarcal i colonial”, apunta Mireia Biosca Ordaz, també portaveu de l’Assemblea.

Per tots aquests motius, València se suma a les propostes d’altres territoris com Astúries, Madrid, Galícia o Euskadi de resignificar el 8M per anar més enllà de la vaga: “Si en anys anteriors hem parat el món, ara el sacsejarem”.

Pujar