elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Morat, als seus fans de València: "València és espectacular i hem preparat un concert amb molt d'afecte"

Morat, als seus fans de València: "València és espectacular i hem preparat un concert amb molt d'afecte"
  • Entrevista amb el conegut grup colombià per parlar del seu nou disc i de la seua gira per Espanya, amb primera parada a València

MÉS FOTOS
Morat, als seus fans de València: "València és espectacular i hem preparat un concert amb molt d'afecte" - (foto 2)

Joan Pau Isaza, Joan Pau Villamil, Martín Vargas i Simón Vargas són quatre joves colombians que han revolucionat a tot el món amb la seua música. Ells són Morat, una banda musical plena de màgia, ritme i talent, molt talent. Aquest estiu tornen a Espanya en una gira per presentar a "A On Anem?", El tercer àlbum de Morat sota el segell d'Universal Music Spain.

I ho fan a València, de la mà de Les Nits del Ciutat. Tenen ganes de tornar i sentir a el públic vibrar amb les seues cançons. Així ens ho han reconegut en una entrevista amb elperiodic.com en què Simón ens confessa quant els transmet València en tots els sentits: la gent, els paisatges i, per descomptat, el menjar: "Sou els déus de l'arròs".

P: 'En primer lloc, agrair-vos que ens feu un forat per poder entrevistar-vos!

R: Gràcies a vosaltres per donar-nos veu en el vostre mitjà, és un autèntic plaer.

Ens agradaria que ens parlareu sobre el vostre nou disc que veu ara i la llum i el motiu del nom que porta ...

Es diu 'A on anem'. Estava pensat per ixir el 2020 i tenia un altre nom però de sobte va arribar la pandèmia, tot es va complicar i no sabíem molt bé que fer. Vam veure que el disc no podia fer-se el cec al context del que estava passant i vam decidir canviar-li el nom, el mateix que una de les nostres cançons perquè ens sembla que era la pregunta que fa referència a moltes coses. Primer, aquest gran context en què tothom es pregunta a on anem amb la pandèmia, també la situació social i política, que al nostre país està molt fort i a Llatinoamèrica en general. Després també té a veure amb nosaltres, amb la nostra música, amb qui van a sentir les nostres cançons ... i també a on anem com a banda, quin és el nostre horitzó musical, quins experiments estem fent, com volem sonar i tocar ... Aquest és un disc que plantejava una infinitat de possibilitats, té el seu rock, té el seu country, té boleros, alguna cosa mes folk i això és chévere perquè parla de la versatilitat de la banda i dels instruments.

Amb aquest 'A on anem' intenteu respondre a diverses preguntes ... Heu aconseguit donar resposta a alguna?

No (riu). Però jo crec que en una pregunta la resposta sempre pot canviar. Jo crec que una pregunta no cal que tinga resposta perquè siga útil, perquè només el fet de tenir la pregunta i intentar donar-li una resposta ja et comença a mostrar un camí. Per exemple nosaltres no sabem exactament cap a on anem amb la nostra música però sí sabem la característica que ha de complir, que es puga tocar amb instruments perquè som una banda, aquest tipus de coses no són pròpiament respostes però sí que són pistes.

Si fa cinc anys us preguntàveu 'A on anem' no us imaginàveu segurament estar ací ...

No, de cap manera. De fet a mi em fa molt riure perquè quan la gent pregunta 'on et veus en deu anys' ... si a mi em preguntaren fa deu anys on em veia, no li hauria pogut donar una resposta mitjanament propera a la realitat. Sento que és una pregunta una mica que es basa en la incertesa absoluta. Jo espere estar en un lloc chévere amb els meus amics tocant, però mes enllà d'això, divertida siga la incertesa.

Seguint amb aquest 'a on anem ", una cosa que tenim clar a València és que torneu prompte, a finals de mes, en la vostra primera parada a Espanya després de molt de temps, Teniu ganes?

Absolutament. La pandèmia ens va posar un fre absolut al ritme de gira i treball super intens que portàvem. Llavors vam tenir el temps lliure que no teníem fins ara i hem aprofitat per ficar-nos amb el tercer disc i avançar amb el quart. Però una de les coses que hem fet és ficar-li molt d'afecte al concert, molt: portem quasi tres mesos assajant molt, planejant els arranjaments, pensant llums, dissenyant tot el cert i aquest és, sens dubte, el millor concert que hem fet.

Heu tocat diverses vegades a València. Què vos transmet la ciutat?

Em sembla que el públic és espectacular. Primer que la ciutat és bella, la Ciutat de les Arts i les Ciències és molt bonica, també l'aquari ... i per descomptat sou els déus de l'arròs! Sempre és molt entretingut i, de fet, una de les persones més properes a nosaltres quan venim de gira a Espanya és de València llavors sempre ha estat bonic sentir que tenim un local ací amb la qual caminar i que ens mostre un poc la seua ciutat. Per descomptat que tota la costa de la Mediterrània té un aire molt bonic a l'hora de tocar.

Com esteu vivint les restriccions? Per exemple a València, encara que no es puga ballar, el fet de poder tornar a tocar deu ser molt emocionant.

Per complet. Aquí vam venir l'estiu passat que ja estàvem en pandèmia, però els concerts són segurs. Per descomptat hi ha una connexió amb la gent que t'està veient i hi ha una energia que se sent molt. Això és una cosa que ara fa molta falta.

Voldria acabar fent-vos la mateixa pregunta que en el vostre disc. A on aneu a curt, mitjà i llarg termini?

El nostre curt termini és la gira sens dubte. Estarem a Espanya i els EUA i estem super emocionats. Al mig termini llançarem un nou disc, estem prou avançats. I en el llarg termini no sabem, estem molt a l'expectativa. Sabem que volem seguir junts, tocant i fent la música que ens agrada. Però el com, l'on i el quan la veritat ens sembla divertit no saber-ho.

Pujar