elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Monestir de Sant Miquel dels Reis obri el 12 d'octubre al públic

El Monestir de Sant Miquel dels Reis obri el 12 d'octubre al públic

    El Monestir de Sant Miquel dels Reis obri aquest dijous, festivitat del 12 d'octubre, perquè el públic conega millor aquest edifici, que és bé d'interés cultural, i visite les exposicions que en aquests moments s'hi exhibeixen.

    Sense necessitat de reserva prèvia i de forma gratuïta, es realitzaran dues visites guiades: a les 12.00 hores i a les 13.00 hores. Les visites culturals pel monestir tenen una duració de cinquanta minuts. El recorregut s'inicia pel claustre sud, per a continuar per l'església de Sant Miquel, la cripta on es guarden les restes de Ferran d'Aragó i Germana de Foix, i la zona arqueològica del costat nord del monestir.

    Els orígens del monestir es remunten al 1381, quan, sobre l'antiga alqueria musulmana de Rascanya, els abats de Santa Maria de la Valldigna van fundar un xicotet monestir cistercenc denominat Sant Bernat de Rascanya, que actualment és la zona nord del monument. L'estructura de l'edifici que ha arribat fins als nostres dies va ser el disseny encarregat per Germana de Foix i el duc de Calàbria, Ferran d'Aragó, el 1546.

    Monestir de clergues, residència de nobles, presó, magatzem de collites, col·legi, etc., aquests han sigut els usos que s'han donat a l'edifici fins que l'any 2000 es va convertir en la seu de la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu, que alberga més d'un milió de documents d'autors valencians, obres produïdes al territori valencià o de temàtica relacionada amb la cultura valenciana.

    Els visitants també podran accedir a les tres exposicions que estan obertes en aquests moments al monestir de Sant Miquel dels Reis.

    A la sala permanent es mostra 'Miguel Hernández. 75 anys', exposició que compta amb documents de l'obra del poeta d'Orihuela, entre els quals n'hi ha un centenar que guarda la Biblioteca Valenciana, i altres publicacions que han tingut Miguel Hernández com a protagonista.

    A la sala capitular es pot contemplar la mostra 'En els temps de guerra: premsa i informació', que analitza la premsa periòdica que es va publicar a València o en el seu entorn durant la Guerra Civil espanyola i com els partits polítics, sindicats i caps de l'exèrcit la utilitzaven per a transmetre les consignes i les reflexions polítiques.

    Al cor de l'església s'exposa 'D'atzur i or. El silenci dels àngels', on s'exhibeixen les rèpliques dels instruments medievals que els àngels músics tocaven a la volta de la catedral de València.

    Pujar