23 de setembre de 2020 23/9/20

La ministra de Sanitat defensa el “rigorós control” en l'entrada de cítrics des de Sud-àfrica

La ministra de Sanitat defensa el “rigorós control” en l'entrada de cítrics des de Sud-àfrica - (foto 1)

    La ministra de Sanitat en funcions ha estat aquest dimarts València per a visitar el Lloc d'Inspecció Fronterer en el Port així com l'Espai Sanitari Campanar Ernest Lluch les obres del qual començaran al novembre. En aquesta visita, María Luisa Carcedo ha assegurat que a Espanya hi ha protocols "molt rigorosos” per a controlar l'entrada de productes des de l'estranger.

    Així s'ha pronunciat en ser preguntada pels periodistes sobre l'entrada de cítrics procedents de Sud-àfrica pel Port de Vigo. Està previst que en els pròxims mesos arriben 40.000 tones de taronges de Sud-àfrica per a ser distribuïdes per tota Espanya. Davant això, Carcedo ha defensat que els controls són protocols “molt rigorosos, per damunt de les exigències de la legislació, en el cas de productes d'origen vegetal sobretot”.

    A més, la ministra defensa que si s'aconsella un major control, es farà: “Per descomptat es fan controls molt rigorosos”. La ministra ha estat acompanyada en la seua visita pel *president de la Generalitat, Ximo Puig, així com per la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló.

    Pujar