elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Mestalla podrà acollir fins a 15.000 aficionats en l'inici de la Lliga

El Mestalla podrà acollir fins a 15.000 aficionats en l'inici de la Lliga
  • El president Ximo Puig mostra la seua preocupació per les aglomeracions de fa unes hores a l'estadi: "No poden estar tots els aficionats en una part de camp, lògicament"

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dijous que l'estadi del Mestalla a València podrà acollir fins a 15.000 aficionats en l'inici de la Lliga. Un anunci que arriba després de l'acord de la Comissió Interterritorial aquest dimecres de fixar una limitació del 40% de l'aforament en els estadis.

Però, a la Comunitat Valenciana, es va a afegir un requisit més: el límit serà de 15.000 persones: "No només es produeix contacte dins el camp, que per descomptat s'han de guardar les distàncies oportunes, sinó que també es produeixen aquestes aglomeracions fora", ha concretat el president.

Per cert, el cap del Consell s'ha referit a les imatges del Trofeu Taronja de fa unes hores al Mestalla, amb imatges en què aparentment no sembla que s'estiguen complint les restriccions: "No poden estar tots els aficionats domiciliats en una part de camp, ens sembla bastant lògic. [...] Hi ha una responsabilitat que atén els organitzar que han de sectoritzar adequadament el camp", ha expressat el president, que també ha agraït la col·laboració dels clubs i els jugadors en la lluita contra la pandèmia.

Resposta del València CF

Per cert, el València CF ha volgut respondre després de la polèmica generada per les imatges i ha llançat un comunicat en què destaca que no es va arribar a completar l'aforament dels 3.000 aficionats: "El València CF vol recalcar que en el Trofeu Taronja disputat aquest passat dimecres contra l'AC Milan es van complir totes les normatives sociosanitàries al Camp de Mestalla".

En aquest comunicat recorden que el València CF forma part d'un grup de treball amb la Generalitat Valenciana, coneix molt bé la normativa sociosanitària al respecte i de fet ha participat d'ella.

Aquesta normativa vigent diu que entre cada un dels grups que assisteixen al partit de futbol és necessari deixar un seient de separació entre grups d'aficionats i sense necessitat de deixar una fila de separació entre les files ocupades, una distància que es va complir tant en la prèvia, com durant la trobada.

De fet, cal recordar que aquesta normativa estableix un màxim d'ocupació de 3 sectors diferenciats amb un màxim d'ocupació de 1.000 persones en cada un d'aquests sectors.

Tot i que la normativa vigent diu que aquests grups d'aficionats poden ser de fins a sis persones, el València CF va decidir de forma sensible reduir-lo i vendre entrades únicament per a grups de fins a dues persones: "Volem agrair als acomodadors i empleats del Club, en una tasca tan difícil, que van estar pendents que es mantingueren les distàncies i la separació entre seients, tant en la prèvia com durant la trobada, així com l'ús de la màscara ".

Finalment, el club ha recordat que desitja la tornada dels aficionats a l'estadi.

Pujar