elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Màster Erasmus Mundus de Psicologia potenciarà els Objectius de desenvolupament sostenible i la digitalització

El Màster Erasmus Mundus de Psicologia potenciarà els Objectius de desenvolupament sostenible i la digitalització

    El Màster Erasmus Mundus en Psicologia del treball, les organitzacions i els recursos humans (WOP-P), coordinat per la Universitat de València, potenciarà en la seua pròxima edició els continguts connectats amb els Objectius de desenvolupament sostenible (ODS) i amb la digitalització.

    El màster WOP-P, ha obtingut el reconeixement Erasmus Mundus per quatre edicions més i segons explica la professora Núria Tordera, coordinadora local del màster a la Universitat de València, “d’acord amb els requisits del nostre programa, una nova proposta educativa i d’alta qualitat vol emfatitzar la connexió de la disciplina amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) i la digitalització en el currículum del màster, així com la generació i desenvolupament de noves idees per a la seua inclusió”. Com a part del treball d’implementació d’aquesta proposta, durant el mes de juny s’han celebrat diferents accions de coordinació entre les universitats europees que formen part del consorci: Universitat de Barcelona, Università di Bologna, Universitats Coïmbra i Universitat de València. En la Facultat de Psicologia de la Universitat de València, ha tingut lloc una sessió de treball en la qual ha participat el professorat que exerceix tasques docents en les principals àrees d’ensenyament-aprenentatge del màster.

    La sessió es va iniciar amb una reflexió sobre el curs anterior, els objectius aconseguits i la retroalimentació rebuda per part de l’estudiantat. A continuació, es va fer una presentació general dels canvis incorporats en la quarta edició posant especial èmfasi en els objectius de desenvolupament sostenible i la digitalització. Posteriorment es va passar a les activitats de reflexió i treball en xicotets grups. Al llarg de la sessió es van posar en comú les contribucions dirigides als ODS. Entre elles destaquen les contribucions als objectius 3, salut i benestar; 4, educació de qualitat; 5, igualtat de gènere; 8, treball decent i creixement econòmic; i 9, indústria, innovació i infraestructura. També es van analitzar diversos aspectes com la inclusió de continguts (benestar i qualitat de vida, lideratge ètic, cultura o clima per a la sostenibilitat, empreses socials, responsabilitat social i pràctiques de recursos humans sostenibles), l’ús de metodologies (aprenentatge, servei), les competències desenvolupades (interculturalitat, gestió de la diversitat, innovació i desenvolupament), accés a materials diversos relacionats amb els ODS (estudis de cas, documentació de l’ONU), gestió del propi màster i resultats (càrrecs de responsabilitat, nivells d’ocupabilitat i salari per gènere). I així mateix, es van detectar contribucions tant al desenvolupament de competències digitals com a la consideració de la digitalització en WOP-P, com ara l’ús d’eines de treball virtual, grups de treball distribuïts i selecció en línia. Finalment, una síntesi dels resultats obtinguts es va compartir amb els diferents participants per a iniciar el procés d’incorporació de les idees sorgides en el pla de treball per al pròxim curs i la modificació de les guies docents.

    Pujar