elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Marítim ofrena a la Verge submergida

El Marítim ofrena a la Verge submergida
  MÉS FOTOS
  El Marítim ofrena a la Verge submergida - (foto 2)

  Si hi ha una ofrena diferent i especial és l'organitzada per l'Agrupació de Falles del Marítim. Des de 2009 la imatge de bronze de la Verge es va situar enfront de l'espigó, al costat de les instal·lacions del Real Club Nàutic, on descansa a 10 metres de profunditat.

  La comitiva composta pels màxims representants de les 45 comissions falleres del Marítim va estar encapçalada un any més pel President de l'Agrupació, Pepe Pastor, qui va exercir d'amfitrió per a Raquel Alario i Clara Mª Parejo, Falleres Majors de València. Després de la cercavila fins als catamarans es van fer a la mar per a acudir a la trobada amb el membres del GISED.

  Després de la curta travessia nostres màximes representants van fer lliurament de les flors a ofrenar als submarinistes destinats para tan especial ocasió. També les màximes representants majors i infantils de les comissions van fer la seua particular ofrena omplint el mar de flors.

  Arribat este punt sol van ser les veus dels fidels entonant l’Himne de la Coronació les que van omplir l'emotiva estampa marinera plena de fervor i devoció.

  De tornada a port tots els participants van poder gaudir d'esta ocasió a bord dels catamarans posant el tancament a esta cita anual tan esperada.

  Este acte suposa una bona mostra de la vinculació entre les comissions del marítim i el nostre mar Mediterrani. Esta ofrena és un dels últims actes de les Falleres Majors de València, l'últim acte oficial serà el 9 d'octubre.

  Curiosa resulta la història de la figura de bronze de la Verge que data de 1977, elaborada per Ignacio Cuartero i que va estar durant més de 30 anys enfront del far de València. Va ser al maig de 2009 quan es va haver de traslladar a causa de les obres de reforçament del far i es va situar en el seu lloc actual.

  Pujar