25 de juny de 2019 25/6/19

Marina València Week reuneix a més de 200 embarcacions en una jornada històrica de passió per la nàutica

Marina València Week reuneix a més de 200 embarcacions en una jornada històrica de passió per la nàutica - (foto 1)
MÉS FOTOS
Marina València Week reuneix a més de 200 embarcacions en una jornada històrica de passió per la nàutica - (foto 2)
Marina València Week reuneix a més de 200 embarcacions en una jornada històrica de passió per la nàutica - (foto 3)
Marina València Week reuneix a més de 200 embarcacions en una jornada històrica de passió per la nàutica - (foto 4)
Marina València Week reuneix a més de 200 embarcacions en una jornada històrica de passió per la nàutica - (foto 5)

La passió pels esports del mar dels valencians i les valencianes s'ha posat de manifest este cap de setmana en Marina València Week, la primera concentració nàutica del golf de València. Més de 200 embarcacions, novelles i històriques, de tota mena i eslora - velers, vaixells a motor, caiacs, taules de surf i paddle surf i motos d'aigua – van omplir l'horitzó de la platja de la Malvarrosa formant una imatge inèdita en La Marina de València des de la celebració de la America’s Cup. De l'11 al 14 d'abril, els amants de la nàutica han pogut gaudir del mar i d'activitats com a baptismes de navegació i busseig, o sortides en paddle surf, caiac i motos d'aigua amb interessants descomptes, així com d'una diversa programació en terra: des de concerts i ofertes en els restaurants de Viu La Marina de València, fins a un mercat outlet nàutic i una mini fira d'embarcacions d'ocasió i milla zero. 

Marina València Week són unes jornades organitzades per l'Associació d'Empresaris de la Marina de València i el Consorci València 2007 (CV07), gestor de la dàrsena històrica, amb la col·laboració del Servei Marítim de la Guàrdia Civil de València i del Real Club Nàutic de València. “Amb este esdeveniment s'ha posat de manifest que València viu el mar i que és moltíssima la gent que practica esports nàutics. Per tant, com a marina pública, ens sentim amb la responsabilitat de continuar organitzant actes d'este tipus”, assenyala Vicent Llorens, director general del CV07. "Hem aconseguit entre tots, 12 anys després de l’America'sCup, tornar a omplir la Malvarrosa de gent gaudint del mar. Tots aquells que han vingut a Marina València Week han pogut fer-ho amb un paddle surf, bussejant, fent windsurf o surf, damunt d'una moto d'aigua, aprenent les primeres nocions en l’Escola Municipal de Vela, amb els seus propis vaixells o realitzant sortides en alguna de les múltiples opcions d'ofertes nàutiques que ofereix aquesta meravellosa Marina, on a més pots gaudir de concerts, exposicions i menjar en qualsevol dels seus meravellosos restaurants" , ha explicat José Alfredo López, CEO de Corporate Yachting, empresa coorganitzadora de l'esdeveniment. 

Nova postal de València: objectiu aconseguit

“Estem molt contents amb els resultats, l'assistència i l'acolliment que hem tingut. Hem assolit el nostre objectiu d'aconseguir la nova postal de València. Fins a hui mai s'havien vist tants vaixells amb les veles hissades enfront de la Malvarrosa. High Cube va fer de perfecte amfitrió, i va avançar la seva obertura per a acollir este esdeveniment i deixar-nos gaudir de grans moments.

Des de l'organització volem agrair al Real Club Nàutic de València, a Valencia Mar i a tots els Nàutics i Marines pròximes el seu suport i difusió. Esperem continuar creixent i sumant suports per a repetir l'èxit en la pròxima edició” afirma Óscar López responsable de Rent Yacht World i ideòleg de la Marina València Week.

“En futures edicions, millorarem l'organització de l'esdeveniment. Ja hem de proposar data per a l'any vinent i pensar formes d'ampliar el vessant lúdic i promocionar el mercat outlet d'articles nàutics, per exemple.”, ha conclòs Vicent Llorens.

I Regata Viu La Marina de València i concurs de fotografia

En el marc de Marina València Week s'ha celebrat també la I Regata Viu La Marina de València, organitzada per Marina València Sailing Club, que ha atorgat originals premis per a les embarcacions participants. Paral·lelament, s'ha celebrat un concurs de fotografia per a captar els millors moments de la concentració. El nom del guanyador/a, que podrà gaudir d'una experiència nàutica o gastronòmica en La Marina de València, es donarà a conèixer el 25 d'abril.