elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Marina de València acollirà per primera vegada el festival Surf, Music & Friends

La Marina de València acollirà per primera vegada el festival Surf, Music & Friends
  • Aquesta consolidada celebració esportiva i cultural arriba per primera vegada a València del 9 al 12 de juny

La Diputació de València en col·laboració amb l'Ajuntament de València ha posat en marxa la primera edició del festival Surf, Music & Friends, que se celebrarà durant els dies 9, 10, 11 i 12 de juny en La Marina.

El diputat de Joventut i Esports, Andrés Campos, ha assenyalat que aquest és un esdeveniment ja consolidat que se celebra de manera anual a Salines (Astúries) i que després de huit edicions ha decidit expandir-se i ho farà per primera vegada a les platges de València. Campos ha destacat que aquest festival “posa en valor València com a ciutat de l'esport, i també a la província”.

Els co-directors del festival, Carlos Meana i Lluis Salvador, han traslladat que València “comparteix els valors del surf”, per això van decidir traslladar-lo fins a la ciutat del Túria. Quant a la programació, han indicat que “hi haurà artesania, surf en directe, un festival de cinema enfocat a les ones gegants i també música i concerts”.

Tots dos s'han mostrats “feliços d'estar a València perquè hi ha una cultura molt arrelada del surf”. Així mateix, han accentuat els valors que volen transmetre a través d'aquest festival com “generar una societat saludable, conscienciada amb el sostenible i compartir la cultura del surf”, per això, “esperem que el públic valencià gaudi d'aquest festival, que respira esport i salut, que són els nostres valors i el que volem presentar-nos a la ciutat i deixar el nostre llegat”.

Miguel Colomina, un surfista valencià, ha relatat la seua experiència després de 20 anys surfeando a les platges de la província, de les quals ha indicat que “mancant ones, es pot practicar surf però falta consistència i això fa que la història d'aquest esport a València siga una mica més curta que en altres llocs d'Espanya”.

No obstant això, ha recordat que “ara hi ha escoles, hi ha material i és molt més accessible”, destacant que “s'ha desenvolupat una indústria i hi ha un col·lectiu molt conscienciat amb qüestions socials i mediambientals”.

D'altra banda, la parasurfer valenciana Mireia Cabañes, ha remarcat el seu orgull perquè arribe a València un esdeveniment d'aquestes característiques i ha recordat que “de xicoteta vaig tindre càncer i la meua recuperació va ser en el mediterrani”. A més, ha assenyalat que “fa uns anys vaig agafar depressió i el surf em va salvar la vida. Després de veure un documental vaig comprovar que es podia surfear amb pròtesi, vaig fer rehabilitació a dretcient per a poder practicar i estic molt contenta i orgullosa, perquè per a mi València és una ciutat de salut, de cultura, d'esport...la mar és un lloc en el qual es pot fer esport i ve molt bé a nivell físic i psicològic”.

La regidora d'Esports de l'Ajuntament de València, Pilar Bernabé, ha volgut agrair a tots els que han fet possible que Surf, Music & Friends arribe a la ciutat, “per fer marca València a través dels valors que hui hem presentat en aquest festival”.

L'edil també ha posat l'accent en la importància que “l'oci per als joves estiga lligat a l'esport i a la cultura, i que tinguen aqueixos referents”, per això “volem anar consolidant any a any aquest festival”.

Finalment, el diputat d'Esports, Andrés Campos, ha traslladat el seu agraïment als organitzadors per triar “un territori que està intentant contribuir en esdeveniments i participació i aquest esdeveniment, serà com estar en una bambolla i formar a molta gent a través d'aqueixos referents, a més de seguir amb la marca València que no és només la ciutat sinó tot el territori”.

Pujar