11 de juliol de 2020 11/7/20

La Marina és ja el segon espai més visitat de València

La Marina és ja el segon espai més visitat de València - (foto 1)

  La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat la transformació de la Marina de València "en un espai emblemàtic obert i integrador per a tota la ciutadania".

  La vicepresidenta ha visitat les instal·lacions de la Marina, juntament amb l'alcalde de València, Joan Ribó, i el director d'aquest espai, Ramón Marrades, i ha elogiat la gestió d'aquests últims quatre anys del Consorci, que ha aconseguit en aquest temps "passar d'un espai tancat i sense ús a convertir a la Marina en el segon espai públic més emblemàtic de la ciutat de València després dels Jardins del Túria".

  Oltra s'ha referit a aquesta transformació com la conversió de "un paradigma antic i exemple de saqueig de fons públics, com la Fórmula 1, en un espai per a la gent, per a totes les persones i per a totes les edats". Prova d'això, ha assenyalat, és que en 2015 "el 80% de les notícies relacionades amb la Marina eren notícies negatives i l'any passat el 90% van ser positives".

  Durant la seua visita per les instal·lacions, la vicepresidenta s'ha referit a l'àmbit empresarial que s'està instal·lant allí i ha assegurat que la Marina s'està convertint també "en un espai atractiu d'emprenedoria i innovació per a les empreses que generen economia neta i que encaixen dins del canvi del model productiu que volem impulsar des de la sostenibilitat ambiental".

  La vicepresidenta ha visitat la piscina i altres instal·lacions esportives, dels quals ha ressaltat la utilització de "material reciclable" per a la seua construcció. Posteriorment ha recorregut la zona de locals nàutics i l'embarque de la zona nord així com la nova zona de vela lleugera, on ha pogut contemplar les activitats que desenvolupen els diferents clubs i empreses nàutiques.

  Amb un milió de metres quadrats, l'antic port de la ciutat de València va rebre l'any passat la visita de més de 8 milions de persones, la qual cosa li converteix en el segon espai més freqüentat de la ciutat, en el qual conviu la creativitat, la cultura, la innovació, la formació i l'emprenedoria amb la nàutica, l'esport, el turisme i la gastronomia.

  Pujar