27 de setembre de 2020 27/9/20

María Oliver: “Amb els 3.000 milions de l'ampliació del port podríem solucionar tots els problemes de València”

María Oliver: “Amb els 3.000 milions de l'ampliació del port podríem solucionar tots els problemes de València” - (foto 1)

    L'ateneu marítim del Cabanyal ha sigut l'escenari triat per la Plataforma El Litoral Per al Poble per a tindre un debat en el qual conéixer les postures i visions dels partits sobre el front marítim i les seues problemàtiques. En la seua primera intervenció, María Oliver, ha expressat que “en aquest debat hauria d'estar l'autoritat portuària. Fins ara, en aquesta ciutat, qui més ha decidit sobre el nostre front litoral és aquesta institució. Que no es presenta a les eleccions, però les seues decisions afecten, i a vegades greument, a les nostres vides”.

    “Fa poc s'ha licitat una ampliació en el port que tindrà un greu impacte en la línia de costa de Cullera a Sagunt. Quasi ningú ho sap a la ciutat, però heu de saber que enfront de les vostres cases el port planteja construir la gasolinera del mediterrani”. María Oliver ha ressaltat que aquesta ampliació del port “s'està realitzant sense tots els informes ambientals pertinents. De debò creieu que el tràfec de bucs petroléros enfront de les nostres cases no suposarà cap impacte en les nostres vides? Què no va tindre cap perjudici per als ecosistemes marítims i del litoral? Ningú del port ha vingut a explicar-nos el que volen fer enfront dels nostres barris, però es veuran afectats d'igual forma”.

    “El futur de València passa per ser una ciutat referent en qualitat de vida, en salut i sostenibilitat ambiental. Tenim un clima privilegiat, suau i un entorn natural que a més de preciós, és una garantia ecològica saludable. L'ampliació del port va totalment en una direcció oposada”.

    “S'invertiran 3.000 milions d'euros a construir la gasolinera del mediterrani. Amb aqueixa quantitat de diners podríem soterrar les vies del Grau i de Sant Isidre, generar un corredor verd des del parc natural del Túria fins a L’Albufera, millorar totes les línies de rodalia i adquirir suficients autobusos de l'EMT per a millorar el nostre transport públic i la nostra qualitat de vida, entre moltes altres possibilitats”.

    Pujar