26 de maig de 2020 26/5/20

Un 15 de març inusual a València

Un 15 de març inusual a València - (foto 1)
  • Sense monuments fallers i amb carrers pràcticament desèrtics, el ‘*Cap i Casal’ viu un diumenge allunyat del que manen les tradicions

Galeria de fotos
Primer dia d'estat d'alerta a València
Primer dia d'estat d'alerta a València
MÉS FOTOS
Un 15 de març inusual a València - (foto 2)
Un 15 de març inusual a València - (foto 3)
Un 15 de març inusual a València - (foto 4)
Un 15 de març inusual a València - (foto 5)

15 de març, un dia marcat en el calendari a la ciutat de València. És el dia amb què milers de fallers donen la benvinguda a la seua setmana gran amb la Platà dels monuments que poc després es veuran consumits per les flames. Una imatge molt allunyada de la qual s'ha viscut aquest 2020, on les circumstàncies han dibuixat una realitat molt diferent.

La declaració d'estat d'alarma en tota Espanya a causa de la propagació pràcticament incontrolable del coronavirus per totes les Comunitats Autònomes ha buidat carrers, casals, restaurants i qualsevol lloc que no siguen les cases.

Sense turistes, sense petards com a banda sonora i amb un ambient totalment allunyat de la vida que ompli els carrers del Cap i Casal durant cada mes de març, així s'ha viscut el dia de la Plantà 2020. O almenys, la seua primera temptativa perquè el mes de juliol arriba la segona ronda.

En un ràpid passeig per les zones més cèntriques de València observem com la campanya #yomequedoencasa ha causat efectes entre la societat valenciana. El carrer Colón, buida. El carrer Sant Vicent, buida. La plaça de l'Ajuntament, buida. I així, una llarga llista de vies que descansen fins que passe el virus.

És la tònica general, però com sempre, hi ha excepcions. Pots creuar-te amb algun veí que sale a estirar les cames o algun ciclista que s'exposa a les multes de la Policia Local per incomplir les normes.

Ara València descansarà almenys durant 15 dies, però ressorgirà amb més força perquè puguem gaudir d'ella en tota la seua esplendor.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar