26 de setembre de 2020 26/9/20

Marató València: com moure's per la ciutat aquest diumenge

Marató València: com moure's per la ciutat aquest diumenge - (foto 1)
  • S'espera la participació de més de 35.000 persones. L'Ajuntament ha establit un dispositiu especial per a garantir el bon desenvolupament de la prova

La Marató València Trinidad Alfonso EDP 2019 torna este diumenge als carrers de la ciutat. Més de 35.000 persones, entre corredors populars i atletes d'elit, es donen cita este diumenge, 1 de desembre, en la 39a edició d'una de les proves de major prestigi internacional,

L'Ajuntament de València ha establit un dispositiu especial per a garantir el bon desenvolupament de la prova, donada l'extensió de l'itinerari previst, la quantitat de participants i públic, i l'amplitud del temps de carrera. Es preveu que la convocatòria done començament a les 08:30 hores, en el Pont de Montolivet, al costat de l'acabada d'inaugurar plaça de la Marató, i finalitzarà sobre les 15:00 hores. De manera paral·lela, la carrera 10K, que enguany celebra la seua última edició, es desenvoluparà de 08.30 a 09.45 hores. 

Les modificacions de mobilitat comencen este mateix divendres, dia 29, a partir de les 22.30 hores, amb el tancament del Pont de Montolivet en els dos sentits i l'avinguda Professor López Piñero en direcció cap al centre de la ciutat. Estos talls es mantindran fins el diumenge 1 de desembre a les 21:00 hores.

Demà dissabte, 30 de novembre, es tancarà el Passeig de l'Albereda, entre la plaça d'Europa i el Pont de l'Assut de l'Or sentit Centre Comercial Aqua a partir de les 07.30 hores, amb motiu de la realització de la Mini-marató, tancament que es prolongarà fins a les 15.00 hores. A partir d'eixe moment, començarà el muntatge de la prova general, que afectarà l'avinguda de l'Institut Obrer (es deixarà un carril obert per a l'accés als garatges), i a l'avinguda del Professor López Piñero, entre l'avinguda de la Plata i Institut Obrer (es deixarà un mínim de dos carrils per al trànsit. 

El diumenge 1 de desembre, dia de la Marató, entre les 05.00 i les 11.00 hores es realitzarà el tancament total al trànsit de l'avinguda de l'Institut Obrer, la rotonda de l'avinguda Germans Maristes-avinguda Amado Granell Mesado i l'avinguda Professor López Piñero, entre les avingudes de la Plata i Institut Obrer. Tal com s'ha anunciat, durant el desenvolupament de la carrera, els talls de trànsit s'aniran realitzant de manera progressiva.

APARCAMENTS

Quant a les zones d'aparcament de vehicles, els d'accés lliure són: la Fonteta (al costat del Pavelló Font de Sant Luís, recomanat si s'accedix des del sud i oest de València per l'avinguda Germans Maristes), el de l'avinguda d'Antonio Ferrandis i el del Cementeri General (al Bulevard Sud). Hi haurà autobusos llançadora de la línia 99 de l'EMT, d'accés gratuït, amb freqüència cada 10 minuts fins a la rotonda del Centre Comercial El Saler. 

Altres pàrquings que estaran oberts des de les 06.00 hores són el de l'Oceanogràfic (de pagament) i el del Centre Comercial Aqua (no recomanat per als corredors de la 10K).

També hi ha aparcaments per a bicicletes –al costat del guarda-roba situat en la zona de l’Umbracle- i de Valenbisi per la zona, que es recomiendaconsultar en la web del servei, http://www.valenbisi.es/todas-las-estaciones/mapa.

EMT I METROVALENCIA

Finalment, totes les línies de l'EMT oferiran servici gratuït diumenge, des de l'inici del servei fins a les 16.00 hores. I especialment, les línies 35, 95 i 99, que actuaran en servici especial d'alta freqüència de 05.30 fins a les 07.30 hores, amb direcció cap a l'eixida de la Marató.

Quant a Metrovalencia, la parada més pròxima en la zona d'eixida és la de l'Albereda per a les línies 3 i 5.

Finalment, s'ha habilitat el número de telèfon 672.11.42.01 per a servei d'atenció telefònica mitjançant l'aplicació whatsapp, i en l'adreça electrònica info@valenciaciudaddelrunning.com  per part de l'organització de la prova.

Pujar