elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Manuel Castells parla a La Nau sobre l’estat d’Europa després de les eleccions al Parlament europeu

Manuel Castells parla a La Nau sobre l’estat d’Europa després de les eleccions al Parlament europeu

    El pròxim dimecres, dia 20 de novembre, a les 19 hores, al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, el sociòleg i economista Manuel Castells, doctor honoris causa per la Universitat de València, dictarà la conferència ‘Europa després de les eleccions’. Aquest acte, organitzat per l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives, tindrà lloc a l’Aula Magna de la Nau. L’entrada és lliure i l’aforament limitat.

    Castells, que actualment és catedràtic a la Universitat Oberta de Catalunya, acadèmic en diverses institucions de tot el món i professor titular a Oxford o Cambridge, ha escrit més de 30 llibres, dels quals destaquen títols com Comunicación y poder (2009), La era de la información: economía, sociedad y cultura (1996) o, el seu darrer treball, La Nueva América Latina (2019). A més, també és el cinquè acadèmic de les ciències socials més citat del món, segons el Social Science Citation Index (2000-2014).

    La seua obra ha girat, eminentment, al voltant de l’evolució econòmica i les transformacions polítiques, socials i culturals en el marc d’una teoria integral de la informació. Altres temàtiques més específiques tractades en els seus llibres són la crisi del sistema liberal, els problemes de la globalització, la irrupció d’internet en el panorama comunicatiu i informacional actual o el concepte d’identitat.

    En ‘Europa després de les eleccions’, Castells explicarà en quin punt es troba la política i l’economia d’Europa després de les eleccions al Parlament europeu, celebrades el passat 26 de maig; un punt en el qual la democràcia liberal, tal com la coneixíem fins l’actualitat, ha entrat en crisi i l’escenari polític ha fet un tomb que trenca amb els motles establerts. El reconegut sociòleg intentarà descriure la confusió en què està submergida l’economia europea i donarà compte de la crisi de legitimitat que travessen els sistemes polítics en gran part del món occidental.

    L’Escola Europea de Pensament Lluís Vives és un projecte cultural, impulsat des del Vicerectorat de Cultura i Esport i amb la gestió de la Fundació General de la Universitat de València, que es configura com un espai per a la reflexió i el debat participatiu i crític sobre els assumptes d’actualitat. L’Escola té la participació d’altres actors de l’administració pública i de la societat civil: Presidència de la Generalitat, Ajuntament de València, Conselleria de Transparència i d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Acadèmia Valenciana de la Llengua, Institut Alfons el Magnànim, Escola Europea d’Humanitats i Caixa Popular.

    Pujar