4 de desembre de 2020 4/12/20

L´Orquestra de València tanca el Festival Serenates amb la Simfonia nùmero 12 de Xostakòvitx

L´Orquestra de València tanca el Festival Serenates amb la Simfonia nùmero 12 de Xostakòvitx - (foto 1)
  • El concert s’emet demà per YouTube

El festival Serenates, organitzat per la Universitat de València i l’Institut Valencià de Cultura i amb el qual col·labora l’Ajuntament de València, s’acomiada demà divendres dia 3 de juliol, amb la Simfonia número 12 ‘L’any 1917’ del compositor rus Dmitri Xostakòvitx, que va interpretar per primera vegada l’Orquestra de València, sota la direcció del seu titular, Ramón Tebar, i que va ser enregistrada el 10 de maig de 2019 a la Sala Iturbi del Palau de la Música.  La presidenta del Palau de la Música i regidora de Recursos Culturals, Glòria Tello, ha destacat que esta obra està programada en la temporada 2020-2021 de l’auditori per al 25 de juny de 2021, dins del cicle ‘José Iturbi 125’, i està dedicada a les figures d’Amparo i José Iturbi en el 125 aniversari del naixement del pianista valencià.

L’edició d’enguany del Festival Serenates ha estat realitzada íntegrament en format digital a causa de la COVID-19. La Simfonia número 12 ‘L’any 1917’ de Xostakòvic interpretada per l’Orquestra de València amb què es tanca el festival s’emetrà demà divendres dia 3 de juliol, a les 20 hores, a través dels canals YouTube del Centre Cultural La Nau i l’Institut Valencià de Cultura, i de la plataforma MediaUni de la Universitat de València, des d’on, a més, es podrà recuperar amb posterioritat, així com la resta d’espectacles emesos al llarg del festival.

El Palau de la Música és una de les entitats col·laboradores del festival, i tal com va anunciar la seua presidenta i regidora de Recursos Culturals, Glòria Tello, en la roda de premsa de presentació del curs 2020-2021, “la nostra Orquestra no faltarà la pròxima temporada a la seua cita amb el festival Serenates, fruit d’eixa profitosa i estreta col·laboració institucional que estem desenvolupant estos anys, i que suposa un dels aspectes fonamentals per fer de la nostra ciutat una Music City”. Tello ha afegit que, “de fet, este concert està programat per al 25 juny de 2021 dins del cicle ‘José Iturbi 125’ i dedicat a les figures d’Amparo i José Iturbi”, serà dirigit per David Gómez i intervindran els pianistes Carlos Apellániz i Óscar Oliver.

En este sentit, el vicerector de Cultura i Esports de la Universitat de València, Antonio Ariño, ha volgut agrair “la participació de les nombroses institucions i entitats que fan possible l’organització de Serenates any darrere any, com el Palau de la Música i la seua Orquestra, encarregada de cloure el festival del 2020, una edició històrica que ha estat realitzada íntegrament en format digital, adaptant-se així a la situació especial creada per la pandèmia de la COVID-19”. A més de l’Ajuntament de València i del Palau de la Música, Serenates 2020 ha comptat amb la col·laboració i patrocini de la Diputació de València, Fundació Banc Sabadell, Caixa Popular, EASD València i Clemente Pianos.

SOBRE ‘L’ANY 1917’

La Simfonia número 12 ‘L’any 1917’ va ser finalitzada el 1961 i està dedicada a la memòria de Vladimir Lenin. Es va estrenar l’1 d’octubre del mateix any a Leningrad, interpretada per la Filharmònica de la ciutat, dirigida pel llegendari Mravinsky. Basada en la vida de Lenin, es relaciona amb els fets ocorreguts a l’any 1917.

Pujar