elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Lllibres contra la LGTBI-fòbia a la Fira del Llibre de València

Lllibres contra la LGTBI-fòbia a la Fira del Llibre de València
  • Enmig d'una crisi que afecta la llibertat d'expressió, als drets de les diferents identitats i a la llibertat sexual, la Fira presenta diferents títols i autors de temàtica LGTBI+

L'acte, que ha tingut lloc a les 20hs del dia de hui a la Sala Museu 1 de la Fira del Llibre de València, ha consistit en una presentació d'autores i autors de temàtica LGTBI+, tant valencians, com vinguts d'altres punts del país, com de l'altre costat de l’Atlàntic. La trobada ha estat organitzada per la Fira en associació amb el PEN Català i les delegacions del PEN de l'Argentina, Xile i Puerto Rico. El PEN és l’associació més gran d'escriptors i escriptores a escala internacional amb seu en més de 150 països de tot el món, i que enguany celebra el centenari de la seua fundació.

En la presentació s'ha comptat amb la presència d'escriptors i escriptores com Miguel Gavilán, Gabriel Seisdedos, Sandra Santana (presidenta del PEN Puerto Rico), Nora Albert des d’Eivissa, Margarida Castells, Rodrigo Verdugo (Xile) o Gonzalo Retamal (Xile). Cada participant ha comptat amb un temps aproximat de 3’ per a presentar al públic el títol seleccionat. Durant la trobada també hi ha hagut connexions en línia amb autors i autores que reivindicaven la seua literatura vinculada d'alguna manera al col·lectiu LGTBI+ des d’altres punts de la geografia en llengua valenciana i castellana.

Cap al final de l'acte s'ha donat a conéixer la convocatòria d'un concurs titulat “Així vivim l'amor”. Creat per iniciativa del PEN l'Argentina, i en col·laboració amb les altres delegacions, la competició premiarà la millor antologia de contes i poesia de temàtica LGTBI+. Les bases s’han donat a conéixer aquesta mateixa vesprada i es poden consultar en el portal del PEN. Per a poder participar, ser associat/a és la condició.

Pujar