5 de desembre de 2020 5/12/20

L’IVC presenta en la Filmoteca d’Estiu el musical de culte ‘The Rocky Horror Picture Show’

L’IVC presenta en la Filmoteca d’Estiu el musical de culte ‘The Rocky Horror Picture Show’ - (foto 1)
  • És una de les principals pel·lícules de culte per la seua combinació de terror, rock i ciència-ficció

La Filmoteca d’Estiu projecta el divendres 16 d’agost, a les 22.30 hores, als jardins del Palau de la Música, el musical de culte ‘The Rocky Horror Picture Show’ (1975), de Jim Sharman. La pel·lícula es podrà veure també el dissabte 17 i el diumenge 18 d’agost. Les tres projeccions són en versió original amb subtítols en valencià.

‘The Rocky Horror Picture Show’ és, possiblement, el fenomen de culte més important de la història del cine. Es tracta d’un musical ‘glam’ que parodia el cine de terror i la ciència-ficció de sèrie B, i que es projecta des de fa quaranta anys sense interrupció a Nova York, cada cap de setmana.

La pel·lícula és una versió hedonista i absurda de Frankenstein, amb bones dosis de rock i purpurina: una parella de joves es perd en meitat de la nit i troba un estrany castell. En l’interior habita un excèntric doctor que tracta de donar vida a un atractiu efeb ros.

La celebració de la Filmoteca d’Estiu és possible gràcies a l’Ajuntament de València, que cedeix els jardins del Palau de la Música com a espai per a les projeccions, i a la col·laboració de Cerveza Turia.

La Filmoteca de València manté l’oferta cinematogràfica a la ciutat durant el mes d’agost amb la celebració de la Filmoteca d’Estiu i les projeccions a l’aire lliure. Els criteris de programació de la Filmoteca d’Estiu són els mateixos que se segueixen la resta de l’any en la Sala Berlanga: versió original, qualitat en les projeccions i un preu assequible.

Les projeccions de la Filmoteca d’Estiu se celebren de dilluns a diumenge, excepte els dimecres, que no hi ha sessió. La projecció s’inicia a les 22.30 hores i la taquilla s’obri a les 21 hores. El preu de l’entrada general és de 3,50 euros i de 25 euros per a l’abonament de deu sessions.

Pujar