elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’IVC presenta en la Filmoteca d’Estiu 2019 el documental ‘El silencio de los otros’

L’IVC presenta en la Filmoteca d’Estiu 2019 el documental ‘El silencio de los otros’
  • ‘El silencio de los otros’ va obtindre el Goya al millor documental en 2018

La Filmoteca d’Estiu projecta el dilluns 5 d’agost, a les 22.30 hores, als jardins del Palau de la Música, el documental espanyol ‘El silencio de los otros’, d’Almudena Carracedo i Robert Bahar. La pel·lícula es podrà veure també el dimarts 6 d’agost.

‘El silencio de los otros’ revela la lluita silenciada de les víctimes del llarg règim del general Franco que continuen buscant justícia fins als nostres dies. Filmada al llarg de sis anys, la pel·lícula segueix les víctimes i els supervivents del règim franquista a mesura que organitzen la denominada ‘querella argentina’ i confronten un ‘pacte de l’oblit’ sobre els crims que van patir.

Des que es va estrenar, ha rebut més de 30 premis i nominacions en certàmens de cine nacionals i internacionals, entre els quals destaquen el Premi del Públic, en la secció Panorama; el Premi Cine per la Pau, en la Berlinale; els premis Goya, Forqué i Platino al millor documental, i el Gran Premi del Jurat en el Sheffield Doc/Fest. També va ser preseleccionada per als Oscars i nominada als European Film Awards.

La celebració de la Filmoteca d’Estiu és possible gràcies a l’Ajuntament de València, que cedeix els jardins del Palau de la Música com a espai per a les projeccions, i a la col·laboració de Cerveza Turia.

La Filmoteca de València manté la seua oferta cinematogràfica a la ciutat durant el mes d’agost amb la celebració de la Filmoteca d’Estiu i les projeccions a l’aire lliure. Els criteris de programació de la Filmoteca d’Estiu són els mateixos que se segueixen la resta de l’any en la Sala Berlanga: versió original, qualitat en les projeccions i un preu assequible.

Les projeccions de la Filmoteca d’Estiu es duen a terme de dilluns a diumenge, excepte els dimecres, que no hi ha sessió. La projecció s’inicia a les 22.30 hores i la taquilla s’obri a les 21 hores. El preu de l’entrada general és de 3,50 euros i de 25 euros per a l’abonament de deu sessions.

Pujar