25 de juny de 2019 25/6/19

L'IVC preestrena a La Filmoteca el llargmetratge d'animació 'Buñuel en el laberinto de las tortugas'

L'IVC preestrena a La Filmoteca el llargmetratge d'animació 'Buñuel en el laberinto de las tortugas' - (foto 1)

La Filmoteca acull la preestrena el dimarts 16 d'abril, a les 20.00 hores, de 'Buñuel en el laberinto de las tortugas' (2019), de Salvador Simó, una coproducció internacional en la qual ha participat l'empresa valenciana d'animació Hampa Studio i que ha comptat amb les ajudes a la producció de l'Institut Valencià de Cultura.

Guardonat en el passat Festival de Màlaga amb el premi Feroz, que concedeix la crítica especialitzada, aquest llargmetratge d'animació serà presentat als espectadors de La Filmoteca per dos dels seus productors, Manuel Cristóbal i Álex Cervantes.

Es tracta d'una pel·lícula d'animació 2D dirigida al públic adult i basada en la novel·la gràfica homònima de Fermín Solís que narra la gènesi i el rodatge de 'Las Hurdes, tierra sin pan' (1932), el cèlebre documental de Luis Buñuel, que també es projecta com a complement de la preestrena.

En 'Buñuel en el laberinto de las tortugas' es mostra com la duresa de la regió extremenya i l'extrema misèria de la seua gent afecten profundament Buñuel. Realitat, somnis, records de la seua infància i de Salvador Dalí s'entremesclen en la seua ment i posen en perill no només la producció sinó la seua amistat amb Ramón Acín, productor de 'Las Hurdes, tierra sin pan'.