elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'IVAM sí que es pot visitar... però de manera virtual

L'IVAM sí que es pot visitar... però de manera virtual
  • La campanya #IVAMdesdecasa acosta les exposicions i les activitats del museu a través de les seues xarxes socials

L’IVAM continua obert de manera virtual a través de la seua oferta en línia. Després del tancament de les portes del museu divendres passat 13 de març i mentre dure la situació de confinament que marquen les autoritats amb motiu del COVID-19 i que obliguen a mantindre’l sense activitat pública, l’Institut Valencià d’Art Modern ha implementat els seus continguts en línia.

Des de la seua pàgina web i les seues xarxes socials (Twitter, Facebook, Instagram i Youtube) l’IVAM ofereix jugar amb els amants de l’art des de casa. Per a fer-ho, ha llançat un concurs en Instagram relacionat amb l’exposició ‘Contracultura’ en el qual els seus seguidors poden guanyar un carnet de soci del museu, un catàleg editat pel museu i un dinar per a dues persones al seu restaurant, una vegada torne a obrir les seues portes.

A més, les exposicions disposades a les diferents sales que no es poden visitar, ateses les circumstàncies, es poden gaudir gràcies a les galeries de fotos que s’aniran pujant a la xarxa, així com els vídeos en què els mateixos comissaris expliquen el seu contingut.

Així, en aquests moments podem conéixer de manera virtual les 6 exposicions que allotja el museu a porta tancada: les dedicades a Orientalismes, Miquel Navarro, Julio González, Temps convulsos, la Contracultura valenciana i Ignasi Pinazo. El passeig per les galeries ens mostra obres de la col·lecció pròpia del museu o peces portades a València de manera temporal des dels principals museus del món, comentades pel director de l’IVAM, José Miguel G. Cortés, el subdirector de Col·lecció Sergio Rubira, l’artista Miquel Navarro o els comissaris Rogelio López Cuenca, Alberto Mira, Javier Pérez Rojas, Josep Salvador, Irene Bonilla o Maria Jesús Folch.

La visita a les xarxes socials i el canal de vídeos del museu (https://www.youtube.com/channel/UCAwyt1_MtPkdCOL427Lsm6w) ens descobreix obres i autors, valencians i internacionals, de primer ordre del panorama artístic modern i contemporani, però també ens acosta les seues activitats per a tots els públics. L’arxiu de conferències i seminaris en línia disposa de desenes d’intervencions de pensadors i creadors tan diversos com Annette Meessager, Élisabeth Lebovici, Griselda Pollock, Marta Gili, Zineb Sedira, Frances Morris o Santiago Auserón entre d’altres.

A més l’#IVAMdesdecasa també dedica espai i temps per als més xicotets, amb tallers d’educació que ha desenvolupat el museu i que ara es troben a la disposició de pares i educadors en els seus diferents canals en línia.

Pujar