elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’investigador Alejandro Requena representarà Espanya en la final del certamen iberoamericà de monòlegs científics de FECYT

L’investigador Alejandro Requena representarà Espanya en la final del certamen iberoamericà de monòlegs científics de FECYT
L’investigador Alejandro Requena representarà Espanya en la final del certamen iberoamericà de monòlegs científics de FECYT

    A través del seu monòleg “En busca del disco duro definitivo”, ha compartit els últims avanços en discos durs biològics, que permeten introduir informació codificada, com una imatge, en l’ADN d’una cèl·lula amb l’objectiu d’emmagatzemar dades per a la posteritat. En la final també participarà Ángela Varela Neila, tècnica de suport a la investigació en la Unitat de Cultura Científica i Innovació de la Universitat de Burgos, guanyadora del premi del públic i segona del premi del jurat.

    Alejandro Requena treballa en diversos projectes de biotecnologia i biologia sintètica a l’I2SysBio. Es va formar en Biotecnologia a la Universitat de València i el seu Treball de Final de Grau va ser sobre la construcció de sistemes artificials de regulació genètica. També va obtenir el Màster Universitari en Biotecnologia i va estudiar la capacitat de fongs ligninolítics de degradar macroplàstics d’ús diari i additius com el bisfenol A. Alejandro Requena va començar en la divulgació el 2022, amb el segon premi al II Concurs Interuniversitari de Divulgació Científica (EventEX).

    En l’esdeveniment, presidit per la Reina Dona Letizia, encarregada de fer el lliurament del guardó amb la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, al guanyador del certamen, també s’ha anunciat les dues monologuistes que han quedat en segona i tercera posició al certamen: Ángela Varela, amb el seu monòleg titulat “El ojito derecho de la tribu”, i Stephanie Aparicio, que ha interpretat “Ahogados en nutrientes”. Ángela Varela també ha aconseguit el premi de la votació popular.

    El certamen Solo de Ciencia és una iniciativa de FECYT que naix amb l’objectiu d’involucrar i formar investigadores i investigadors en la divulgació científica des de les primeres etapes de la carrera professional. A més, suposa una oportunitat excepcional per posar en valor l’ús de l’espanyol com a llengua de la comunicació científica mitjançant un format innovador, amè i proper amb el públic general.

    El guanyador d’aquesta edició ha estat escollit per un jurat multidisciplinari entre huit finalistes que van ser seleccionats en la semifinal celebrada a Barcelona el 21 d’abril passat. Alejandro Requena participarà la tardor que ve a la final internacional de Sol de Ciència, que reunirà representants d’altres països iberoamericans on s’està impulsant, gràcies a la col·laboració de la UNESCO, aquesta iniciativa de divulgació científica.

    Pujar