elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Institut Valencià de Cultura presenta el llibre d'Eduardo Guillot 'Miles de muchachos'

    L'Institut Valencià de Cultura ha presentat el llibre 'Miles de muchachos. Una crónica oral del punk en València' de l'escriptor i periodista Eduardo Guillot. En aquesta presentació, l'autor ha estat acompanyat per la directora adjunta de Música i Cultura Popular de l'IVC, Marga Landete.

    La directora general ha indicat que "l'Institut Valencià de Cultura està molt satisfet de publicacions com aquesta. Un llibre que il·lumina i deixa constància d'una època que també és patrimoni musical valencià. Des de l'IVC pensem continuar aquesta línia editorial d'investigació musical".

    Eduardo Guillot ha explicat que "projectes com aquest llibre només es poden afrontar des de les institucions públiques". L'autor també ha agraït la cura en l'edició i la inclusió d'imatges d'arxiu fotogràfic, que ha permés visibilitzar un tipus de música molt desconeguda, el 'punk' valencià, que romania ocult.

    El llibre, que dona exclusivament veu als qui pujaven a l'escenari, recupera figures essencials de la música valenciana que era necessari recuperar. El títol que té, 'Miles de muchachos', està tret d'una cançó de La Resistencia.

    Entre final dels 70 i principi dels 80 tot occident va veure pels carrers adolescents amb jupes de cuiro, botes militars i alguna cresta. L'impacte de la subcultura juvenil del 'punk' i grups com els Sex Pistols van fer aparèixer infinitat de bandes animades per la seua actitud contestatària i la senzillesa aparent de poder pujar a dalt d'un escenari sense coneixements musicals per expressar les seues vivències.

    Un fenomen que també va succeir a València, amb una indústria independent precària i perifèrica. La història del 'punk' a València és una història secreta i amb escassa producció discogràfica.

    L'objectiu de 'Miles de muchachos' és donar a conèixer aquesta història i cedir la paraula als components de les seues bandes més rellevants: Interterror, Generación 77, NES, Seguridad Social, La Morgue, Sade, Éxtasis, Las Terribles o Cómplices.

    L'autor de 'Miles de muchachos', Eduardo Guillot, ha treballat com a periodista cultural des de mitjan dels 80, especialitzat en música i cine. Ha col·laborat amb regularitat en la revista 'Rockdelux', el web CulturPlaza i el magazín 'Urban', suplement del diari 'Levante-EMV', entre altres publicacions. Actualment és director de programació del festival Mostra de València-Cinema del Mediterrani.

    Pujar