elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Institut Valencià de Cultura organitza les jornades de curtmetratge ‘Curt Creixent’ dins de Cinema Jove

L’Institut Valencià de Cultura organitza les jornades de curtmetratge ‘Curt Creixent’ dins de Cinema Jove

  L’Institut Valencià de Cultura ha obert la inscripció per a participar en la cinquena edició de les jornades professionals ‘Curt Creixent’, que se celebraran del 24 al 26 de juny a la sala 7 de l’edifici Rialto, com a part de les activitats paral·leles del Festival Internacional Cinema Jove.

  ‘Curt Creixent’ és una trobada professional en què es donen cita especialistes internacionals de la programació, la producció o l’educació de l’audiovisual, per a parlar i debatre sobre el present del curtmetratge en els festivals, les plataformes en línia o les escoles. La trobada està organitzada en col·laboració amb la distribuïdora especialitzada en curtmetratges Some Like It Short.

  Durant tres dies, ‘Curt Creixent’ reunirà professionals, realitzadors, productors, programadors, representants de televisions i estudiants d’audiovisual en xarrades, ‘pitchings’ i trobades ‘one-to-one’. Per a acudir a les jornades cal inscriure’s en el formulari que apareix en el web www.curtcreixent.org, en el qual, a més, es pot consultar el programa complet.

  La primera jornada se centrarà al matí en la promoció del curtmetratge i la seua difusió en televisió i Internet amb la participació de representants d’institucions i mitjans de tot el país. Ja de vesprada, se celebrarà una ‘masterclass’ de María del Puy Alvarado, productora del multipremiat curtmetratge ‘Madre’, de Rodrigo Sorogoyen.

  La segona jornada estarà dedicada a la programació en festivals internacionals, amb la presència de diferents programadors especialistes que també participen en les sessions ‘one-to-one’. En aquestes breus entrevistes personals els professionals i cineastes inscrits poden exposar els seus projectes també als festivals valencians i representants de catàlegs autonòmics de curtmetratges.

  En la sessió de ‘pitching’ de la vesprada es presentaran els projectes prèviament seleccionats davant d’un jurat que donarà recomanacions i consells per a la seua distribució d’aquests.

  Per a acabar la jornada, el festival acull un any més la presentació del catàleg de curtmetratges Curts 2019, les sis obres del qual es promocionaran durant un any en festivals de tot el món i seran presentades pels seus autors als programadors presents a la sala.

  La tercera jornada està dedicada a la formació audiovisual i la funció didàctica dels curtmetratges. Els representants de diverses escoles de cinema i animació d’Espanya dissertaran sobre la difusió i producció dels seus curts. Posteriorment, professors i especialistes en cinema i educació debatran sobre les possibilitats i els recursos que ofereix el curt per a la formació a les aules.

  Com a preàmbul i presentació de les trobades ‘Curt Creixent’, Cinema Jove recupera la celebració de ‘La nit més curta’, amb la sessió especial ‘Curtmetratges espanyols en els Oscars’.

  Aquest programa reuneix gran part de les obres que han sigut finalistes dels Premis de l’Acadèmia de Hollywood, com ‘Timecode’, de Juanjo Giménez, o ‘Madre’, de Rodrigo Sorogoyen i amb producció de María del Puy Alvarado, que va competir el febrer d’enguany i serà presentat al públic en la sessió per la mateixa productora.

  Pujar